Újabb huszonkét városunk van

2009. július 01. 12:26

Beled, Pacsa, Vaja, Vép és a többiek: 22 faluval gyarapodott az urbánus hálózat Magyarországon.

2009. július 01. 12:26
Gyarapodott városaink száma, döntött a köztársasági elnök. A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény vonatkozó rendelkezésének megfelelően Varga Zoltán önkormányzati miniszter előterjesztésére Sólyom László döntött a várossá nyilvánítási kezdeményezésekről. A nagyközségi önkormányzatok képviselő-testületei kezdeményezhették várossá nyilvánításukat.

A köztársasági elnök 2009. július 1-i hatályú döntése alapján  Balatonkenese, Beled, Budakalász, Csanádpalota, Gyönk, Igal, Jászkisér, Mágocs, Medgyesegyháza, Mélykút, Mezőkeresztes, Nagymányok, Nyírmada, Pacsa, Rácalmás, Rákóczifalva, Sajóbábony, Tápiószele, Újkígyós, Vaja, Vép, Zsámbék részesült városi címben. (MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szpal
2009. július 01. 16:34
Rákóczifalva nevet is változtathatott volna, mondjuk Ferencvárosra : ) A 22 falu az sok, tavaly, tavalyelőtt csak 7-10 körüli volt. Gondolom, nem kerül semmibe, és megadja könnyen az önkormányzati miniszter, Sólyom úr meg nem dönthet ebben a kérdésben, csak aláírási joga van esetleg. A miniszter biztos úgy tekinti ezt, hogy örüljenek az ott lakók, ha már nem épül biopolisz, techopolisz stb., legalább ennyi legyen. A jövő éviek még jobbak lesznek, ráadásul akkor már a király fog dönteni, a nádorispán javaslatára! : )
ádámka
2009. július 01. 15:23
Eszem ágában sincs megsérteni az érintett településeket... de ennek mi a franc értelme van? Ha így folytatjuk, olybá fajul a helyzet, mint egy hadseregben, ahol van 10000 tábornok, meg 300 közlegény..
maio
2009. július 01. 15:20
Erről a listáról nagy jóindulattal Budakalász talán ami városnak mondható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!