Amerika a barátunk

2023. április 22. 14:46

Már az is vérlázító volt, hogy az ’56-os forradalmárok sza­vait vette a szájára.

2023. április 22. 14:46
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Mostanában sokat gondolkodunk barátaimmal azon, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete vajon szimplán ostoba, vagy megfelelő helyen kiképzett provokátorként szándékosan sérti naponta vérig a magyar társadalom jelentős részét. Megnyilvánulásai oly mértékű tudatlanságra utalnak történelmünkkel, a magyar néplélekkel kapcsolatban, ami még egy politikai kinevezett esetében is megdöbbentő. Ennél azért jobb felkészítést szoktak kapni a diplomaták a fogadó országról. Ezért hajlunk többen arra a következtetésre, hogy Pressman úr nem nagykövetnek érkezett, akinek feladata a két ország kapcsolatainak fejlesztése, a szövetségesi viszony elmélyítése és a nemzetek kölcsönös tiszteleten alapuló barátságának erősítése lenne. 

Valójában politikai aktivistaként, a számára ellenszenves nemzeti kormány megbuktatására szövetkezett a Biden-adminisztrációval.

Elég, ha csak a napokban indított s általa finanszírozott plakátkampányra gondolunk, aminek már Kárpátalján is megjelent egy még otrombább, még súlyosabb történelmi tévedésből kiinduló hazug változata. Már az is vérlázító volt, hogy az ’56-os forradalmárok sza­vait vette a szájára a mai ukrán helyzettel megvont teljesen hamis párhuzam kedvéért, de ezt azzal fokozni, hogy a Szovjetunióból kifelejti az akkori ukránokat, és csak az oroszokra fogja a magyar szabadságharcosok legyilkolását, ráadásul elhallgatja az ukrajnai oroszok elleni gaztetteket, egyenesen gyomorforgató. De jól illeszkedik ebbe a sorba a kizárólag felszabadítónak titulált, a megszállást lazán elhallgató dicsőítése a szovjet vöröshadseregnek, és az antiszemita megnyilvánulásairól hírhedtté vált Gyöngyösi Márton kipája és megvacsoráztatása is szerecsenmosdatás céljából.”

Nyitókép: David Pressman / MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syndicalist-Cat
2023. április 23. 20:08
Erről a plakátról ami Kárpátalján tettek ki van kép?
Fed74
2023. április 23. 18:59
Gajdics, te retkes kommunista! Mindenki tudja hogy te ki voltál fidesz barma! Ja, most meg egy közpénzen kitartott szarházi kutya vagy!
bogyo1
2023. április 23. 15:51
Én ezt a köcsögöt be sem engedtem volna az országba. Vigye magával a férjét, vagy feleségét(szabadon választott), de ne rontsák itt a levegőt!
csulak
2023. április 23. 14:06
Presman go home !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!