Nem lesznek győztesek, Oroszország úgy fog nyerni, hogy veszít

2023. február 24. 17:14

Még egy adott történelmi helyzet főszereplői, alakítói sem látják jövőt, nemhogy a külső szemlélők, elemzők.

2023. február 24. 17:14
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Index

„Mindig így kezdődnek a nagy háborúk, hübriszből és információhiányból, nem azért, mert a vezetők pusztulást akartak.

Még egy adott történelmi helyzet főszereplői, alakítói sem látják jövőt, nemhogy a külső szemlélők, elemzők. Ez megmutatkozott 2022. február 24-én, amikor az oroszok egy nagy méretű és jelentős védelmi képességű országot messze nem elegendő erővel támadtak meg. Vélhetően árulások és fegyverletételek sorára vártak, de ezek szinte kizárólag délen, a Krím környékén valósultak meg. Ott nagyon rossz kiinduló helyzetből az orosz támadók egy nap alatt száz kilométert haladtak előre – egyszerűen azért, mert az ukránok nem robbantották fel a hidakat, sőt egyes pontokon nem is védekeztek.

Ez arra utal, hogy ebben a háborúban sok minden a katonai szférán túl zajlott/zajlik, a titkosszolgálati küzdelmek, háttérpolitika olyan szürke zónájában, amire kívülről szinte semmi rálátásunk sincs. Ukrajna és Oroszország nem légüres térben harcol, hanem nagyon erős külső befolyásoló tényezők közepette, ami különösen igaz a nyugati támogatástól függő Ukrajnára.

Az alábbi forgatókönyvek tehát azon alapulnak, ami ma kívülről látható, de a jéghegy nagyobbik fele ettől még a víz alatt van. A legvalószínűtlenebbtől a legvalószínűbbig a következő lehetséges alternatív „végjátékokat” lehet most, 2023 februárjának közepén látni.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2023. február 26. 12:23
Mit makogsz ha nem látod mi fog történni?
beobachter1
2023. február 26. 08:54
Egy háborúból egyedül a halál kerül ki győztesen.
beobachter1
2023. február 26. 08:44
"Egyáltalán nem létezne háború, ha azok finanszíroznák a háborúkat, akik döntenek róluk. (...) Viszont nem azok finanszírozzák a háborút akik döntenek róla - ezt a kellemetlen feladatot az adófizetőkre hárítják (mind a jelenlegi adófizetőkre, a közvetlen adók és az infláció formájában, mind a jövő adófizetőire az államadósság formájában)." Stefan Molyneux
felcsutfan
2023. február 25. 20:52
Sokba' van ez a csávó az MCC-nek, hogy minden nap nyomatni kell a semmitmondó "szakértő" "elemzéseit"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!