Az elkövetkező 3-5 évben dől el, hogy milyen lesz a 30-as évek Magyarországa

2023. január 18. 12:47

Nem lehet elengedni az elmúlt 12 év társadalmi felzárkózással összefüggő eredményeit.

2023. január 18. 12:47
null
Forgács István
Forgács István
Facebook

„Ki kell mondani, de sajnos 12 év megerősödött társadalmi békéjét, egyértelműen szélesre tárt társadalmi nyitottságát veszélyezteti ezekben a hetekben minden felelőtlen cselekedet bárhol az országban, történjen az a Taktaközben, Kemecsén, vagy Ózd és Szilvásvárad között félúton.

Ha van szüksége, indoka annak, hogy komplex felzárkózás-biztonságról beszéljünk, akkor az most van. Nem lehet elengedni az elmúlt 12 év társadalmi felzárkózással összefüggő eredményeit, nem engedhetjük, hogy elporladjon mindaz, amiért nagyon sokan nagyon sokat küzdöttek, és nem lehet letérni arról az útról, amit a kormány ebben a kérdéskörben kijelölt.

Viszont ehhez arra van szükség, hogy az oktatásügyben (közoktatás és szakképzés együttesen), a családpolitikában, az ifjúságvédelemben, a végrehajtások és követeléskezelés témakörében, a közfeladatellátásban, a haderőfejlesztésben és az egészségügyben minden korábbinál több erőforrás és kiemelt fókusz legyen azon, hogy azok maguk is segítsék a most éppen lassuló társadalmi felzárkózást tovább gördíteni, ne engedjék azt egy pillanatra sem megállni, megtorpanni. 2023-ban ez lesz az egyik legfontosabb társadalompolitikai szükség, és amelynek egyértelmű gazdaságpolitikai hatásai lesznek a következő években.

Sőt. Az elkövetkező 3-5 évben dől el, hogy milyen lesz a 30-as évek Magyarországa.

Ehhez a kihíváshoz meg kell határoznunk a felzárkózás-biztonság kérdését, amelyet meg kell tartania a kormánynak, és amit segítenie kell minden felelős érintettnek. Politikában, civilek között, a társadalom és a gazdaság egészében.”

Fotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mondeos
2023. január 19. 08:53
A helyzet az, hogy hiába bármi felzárkóztató program, hiába a legjobb tanárok, meg is szakadhatunk, ha otthon a kedves szülők szarnak az egészbe és nem foglalkoznak a gyerekkel. A szülők felelősségéről miért nem hallunk soha semmit?
Hajni37
2023. január 18. 19:53
A CJGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL. A legutóbbi országos népszámláláskor 390 ezren vallották magukat romának. A Magyar Tudományos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások alapján létszámuk 650 ezer és 700 ezer között van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerúen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány kisebbségi vezetők bemondásaira alapoztak, akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében szokásuk szerint minden érintettet duplán számolnak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELŐKET hogy ne vizionáljanak nagyobb számot. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
Lajoss
2023. január 18. 18:44
EU-csúcs infláció..a forint a béka segge alatt..az államadósság újra az egekben..minek is kell örülnünk?!
Beszélgető
2023. január 18. 18:34
Általában 5-10 évre előre tervez az értelmesebbje. '23-ban még szép, hogy az elkövetkező 3-5 évben dől el, mi lesz a '30-as években. De ez csak matek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!