A politikai manipuláció olyan, mint a hipnózis!

2022. április 11. 09:03

Magyarország is fel fog ébredni egyszer a diktatúra hipnózisából.

2022. április 11. 09:03
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„»Ez az utolsó esélyed, aztán már nem fordulhatsz vissza. Ha a kéket veszed be, a játéknak vége... felébredsz az ágyadban, azt hiszel, amit hinni akarsz. De ha a pirosat, maradsz Csodaországban, és én megmutatom milyen mély a nyúl ürege« – mondta Morpheus Neónak, a lázadás vezérének a Mátrixban.

Amikor az elmúlt 3 évben rengeteg érzelmileg manipulált és szexuálisan bántalmazott áldozat borzalmas történetét megismertem, megértettem, hogy mennyire végtelen az a hatalom, ami a manipultárok kezében van. És hogy mennyire nehéz áthatolni rajta, sokáig szinte képtelenség lefegyverezni az erejét és felébredni a hipnózisból.

A diktatúra is egy hipnózis. Pont úgy működik, ahogy a bántalmazás lélektana. Egy nyelvi háború folyik, az agymosó gépezet a szavak erejét használja eszközül ahhoz, hogy megteremtsen egy olyan valóságot, ami nem is létezik. Hogy félelmeket keltsen képzelt vagy kitalált ellenségekkel szemben. Míg az ellenség virtuális, addig a félelem által gerjesztett gyűlölet valósággá válik. Egy olyan valósággá, amelyben az emberek kivetkőznek önmagukból. És képesek elfelejteni embernek lenni.

Amit megtanultam az áldozatok történeteiből az az, hogy még a legerősebb hipnózis ereje is megtörik egyszer. Történik valami, lehet, hogy hónapok, évek vagy évtizedek kellenek hozzá, de minden áldozat magához tér egyszer. Néha egészen váratlanul. Még a manipulátor sem tudja kontrollálni, hogy mikor jut el az áldozata arra a pontra, amikor kipattan a szeme és hirtelen felébred a valóságra.

Ami a felébredés után a legfájdalmasabb: az a szégyen és az önvád. Hogy volt képes ezt megtenni velem? Miért nem tudtam ellenállni? Miért nem futottam el? Miért nem mondtam nemet?

Magyarország is fel fog ébredni egyszer a diktatúra hipnózisából. És ez az ébredés sokkal fájdalmasabb lesz, mint azt az ember gondolná.”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. április 12. 22:51
Egy ekkora győzelem után mi szükség ennek a hülye picsának a szemlézésére?
Teknős
2022. április 12. 18:24
Legalább Nagyhéten megkímélhetnétek minket ettől az aljadék nőtől! A baloldalon lassan mindenkinek ki kellene állítani a fecnit, hogy bolond, mert odajutunk, ahová a fényes tekintetű nyugat, a pusztulásba...
Jacques Foche
2022. április 12. 00:38
Ébredj, Rita! Kövesd a fehér rabbit!
néhai Ch.Pilot
2022. április 11. 23:11
Hát, hogy mennyire fájdalmas a hipnózisból való ébredés, azt majd meglátjuk rajtad, amikor te felébredsz Sátán teológusa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!