Felemelő

2022. március 17. 10:53

A háború árnyékában a békét kívánni egyszerre felemelő és elgondolkodtató.

2022. március 17. 10:53
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Még soha nem volt ennyire nagy jelentősége a Békemenetnek, mint most. A körülményeket ismerjük. A szomszédunkban háború dúl. Emberek millió hagyják el Ukrajnákat, a menekülteket segítjük és befogadjuk. Mindent meg kell tenni a békéért, a biztonságért és azért, hogy hazánknak semmi köze ne legyen ehhez a háborúhoz.

Félmillióan gyűltünk össze március 15-én, hogy erőt és nyugalmat mutassunk.

A Békemenet az üzenete mellett a találkozásokról is szól. Sokakkal beszélgettem a háborúról, Magyarország helyzetéről és természetesen a választásokról is. Az egyértelműen látszik, hogy épeszű ember ki akar maradni ebből a konfliktusból, nem akar fegyvert és katonákat sem küldeni Ukrajnába. Magyarországnak végre a saját érdekei mellett kell kiállnia. A történelmünk során általában mindig valakihez csapódtunk, most végre elérkezett az idő, hogy ne mások, hanem a saját érdekeinket tartsuk szem előtt. A választásokról is megvolt mindenkinek a véleménye. Sokszor hallottam azt az érvelést, hogy most nem babra megy a játék. Ebben a helyzetben bizony tapasztalattal rendelkező, komoly, megbízható és a hazát képviselő politikai vezetésre van szükség. Na, ez a másik térfélről egyik esetben sem mondható el.”

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. március 17. 13:47
Kívánni azt lehet. Csakhogy az semmit sem ér, a felemelő jelző itt ugyancsak mellékes. A tét, jelentőség, befolyás nélküli kívángatás pedig átlátszó képmutatás csupán. Főleg az előző évek ismeretében, ugye, Dani?
Akitlosz
2022. március 17. 12:07
"A háború árnyékában a békét kívánni egyszerre felemelő és elgondolkodtató." S totálisan hiteltelen olyanoktól, akik már 12 éve háborúznak, csatáznak, harcolnak, puskaporoznak "Brüsszellel".
foldizs
2022. március 17. 11:50
12 év háborús retorika után a tényleges háború alatt a békéről papolni több, mint elgondolkodtató. Úgy látszik, OV is csak sakkozókkal szeret birkózni és birkózókkal sakkozni.
states
2022. március 17. 11:41
Még 17 nap, és örökre eltakarodnak a magyar közéletből, mint olyan politikai erő, amelyik esélyes a Fidesz és Orbán leváltására. Vagy létrejön egy nemzeti baloldal 2026-ra, 2030-ra, vagy évtizedekig nem lesz baloldali váltópárt Magyarországon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!