Tévedtem

2022. február 22. 09:41

Semmilyen jel nem mutat arra, hogy belátható időn belül Ukrajna normális országgá válik.

2022. február 22. 09:41
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Az ukrajnai helyzetet illetően tévedtem. Abból indultam ki, hogy Oroszország csak abban az esetben lép föl katonai erőkkel a szakadár területeken, ha az ukrán kormányerők megindulnak. Az oroszok azonban előbb léptek. Lehetséges, hogy amint azt korábban föltételeztem, az ukránok készültek rá, és az orosz bevonulás ezt előzte meg. De az is lehetséges, hogy teljes egészében régóta tervezett orosz kezdeményezésről van szó. Ez ma már igazából mindegy.

Ahogy az is mindegy, amit továbbra is fönntartok, hogy Oroszországnak esze ágában sem volt háborút indítani Ukrajna ellen, A szakadár területeket akarták, a lehető legkevesebb katonai konfliktussal. Megszerezték.

A lényeg, hogy most az Oroszországgal való kapcsolatokban nehéz évtizedek jönnek. Oroszország megsértette a nemzetközi jogot, megsértette az általa is aláírt minszki egyezményt, a vele való együttműködés a korábbiak szerint nem lehetséges. A különutas magyar Oroszország-politika jó darabig nem folytatható, annak ellenére sem, hogy továbbra is ez volna Magyarország érdeke.

Putyin országgyarapítóként kerül majd be az orosz történelembe, a belső teljhatalmát addig sem a karhatalom, hanem a lakosság lelkes támogatása garantálja.

Az események igazi vesztese Ukrajna, amely továbbra is a belorusz típusú diktatúra és az anarchia között fog ingadozni, miközben lakossága évente egymillió fővel csökken. Semmilyen jel nem mutat arra, hogy belátható időn belül Ukrajna normális országgá válik. Ami azt is jelenti, hogy a belorusz diktátor hátradőlhet: országának népe inkább tűrni fogja az ő hatalmát, mint hogy egy minszki Majdan után Belorusszia is az ukrán útra térjen.”

Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. február 22. 13:36
Bezzeg a véreskezű kágébés birodalma..ugye,gábor?
Onurisz
2022. február 22. 12:03
Az oroszok megmutatták az amerikaiaknak, hogy nem haboznak cselekedni, ha nem tárgyalnak velük. Másrészt olyan helyzetet hoztak létre, amelyben Ukrajna csatlakoztatása a NATO-hoz óriási kockázattal járna a NATO tagjaira. És végül békét teremtenek egy nyolc éve húzódó háborúban, egy olyan területen, amely élhetetlenné vált az ott lakók számára. Megszegték a minszki egyezményt. Persze megszegték, miután Ukrajna nem teljesítette. Most komolyan, nyolc év nem volt elég arra, hogy megfelelő ajánlatot tegyenek a szakadároknak a rendezésre? Nem is akartak ajánlatot tenni. Állandó zaklatással, folyamatos katonai provokációval azt akarták elérni, hogy a lakosság fellázadjon a szakadárok vezetői ellen. Ahogy a magyar nemzetiség helyzetét is régen rendezni lehetett volna, csakhogy ők nem akarják. Azt akarják elérni, hogy az a maroknyi magyar vagy beolvadjon vagy meneküljön át Magyarországra. Ukrajna egy bukott állam, egy mocskos rezsim. A amerikaiak sejtették, hogy ez következik, az orosz parlament határozata után pedig biztosak lehettek benne, hiszen a parlament Putyin jóváhagyása nélkül nem dönt semmiről. A folyamatos háborús hisztériázással azt akarták elérni, hogy az oroszok igazságai helyett az oroszok agresszivitásáról szóljanak a hírek. Szó sincs Ukrajna 'lerohanásáról' persze, de lehet újabb szankciókba kergetni bennünket, ami csak az amerikaiaknak lesz jó, mert Európára erőltethetik a méregdrága gázukat. Az oroszok üzletelnek majd a kínaiakkal, az ukránok pedig újabb területektől búcsúzhatnak el immár végleg.
Pierre
2022. február 22. 11:48
tévedtél, de kimagyaráztad. Felelősséget most sem vállaltál. Nem is szokás a belorusz típusú rendszeretekben.
Illieral
2022. február 22. 11:23
Bencsik még pár napja azon röhigcsélt, hogy Putyin rendes ember, csak az amcsik kavarják a szart... Bencsik, Gajdics, Néző triót el kellene már tűntetni a médiából, a jobb oldal is jobbakat érdemelne, nem ilyen levitézlett komcsikat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!