Helyzet van

2022. február 02. 19:52

Orbánnak szinte minden „adu” a kezében van.

2022. február 02. 19:52
null
Kaltenbach Jenő
Facebook

„Alig több mint kèt hónap van a választásig. Egyrèszt, Orbánnak szinte minden »adu« a kezèben van. A pènz, a mèdia ès egy fideszes választói tömeg, amely tűzön vízen át hűsègesen szolgálja.

Másrèszt, ami mègis ellene szól az »mindössze« az ország meglehetősen sanyarú helyzete, bel- ès külpolitikai szempontból egyaránt. A járvány adatok a legrosszabbak egyike egèsz Európában. Óriási adósághegyet görgetünk magunk előtt, amely a választási adakozás miatt tovàbb nő. Az infláció száguld, amit Orbán vèrszegèny inzèzkedèdei a legkevèsbè sem orvosolnak. Nem is ez a cèl, hanem a szemfènyvesztès. A sor folytatható...

A külpolitika teljes elszigetelődès az EU-n belül, amelyet Orbán Putyinnal ès a kínaiakkal folytatott kokettálással próbál ellensúlyozni, ami az egèr ès az elefánt »együtt dübörgèsèről« szóló viccre emlèkeztet, hogy a röhejes »kipcsakoskodásról« szó se essen.

Egy ilyen helyzetben, minden pènzügyi ès kommunikációs deficit ellenère a kormányváltásnak jók lennènek az esèlyei.

Feltève, hogy az ellenzèk vonzó alternatíva felrajzolására lenne kèpes. Ehhez egysèges fellèpèsre, jól átgondolt kommunikációs stratègiára, bizakodó együttműködő, lelkes szavazó táborra, azt reprezentálni kèpes, lendületes, de bölcs, megfontolt vezetőre, na meg egy jól szervezett profi apparátusra volna szüksèg, olyanra aki, ès amely minden szempontból Orbán, illetve a rezsim alternatívája.

Ehhez nem elèg a jobb világ ígèrete, a korrupció elleni harc, ès a leendő korrupció mentessèg kilátásba helyezèse, mert a magyar választónak ezekkel kapcsolatban elèg szomorú tapasztalatai vannak.

Miután nem szeretnèk belemenni az ellenzèk soraiban a mai napig dívó »hitvitába«, mindenkinek azt ajánlom, hogy döntse el maga, hogy a fent leírt feltètelek fennállnak e vagy sem ès ennek megfelelően cselekedjen.”

Fotó: Kremlin Press Office / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferry63
2022. február 04. 09:08
Ne aggodj buzi Jenö, mi Már eldöntöttük, mentek az ilyen hülye dumátokkal a jó édesanyátokba! Neked egy Gyurcsány , Bajnai, Karácsony, Márky, Jakab, Fegyör, Bolgár Dobrev, CIA Szabó a perspektíva? Te ezt olvasva tényleg ekkora barom paraszt vagy ! Csak kicsit gondolkozzál már el! Szerintem nem tudsz , ezért írsz ekkora baromságokat!
írmag
2022. február 03. 18:39
Jenő, milyen kártyajátékot fogsz fel alapvetően? Ilyen (neked ezt nehéz lehet felfognod, MAGYAR) leosztás van, nem a sipistáknál.
Lmcwelt
2022. február 03. 18:30
Csak rákatt a szövegre és menekülés! Ez az ember arra se képes hogy egy normális billentyűzetet állítson be magának de azért osztja az észt!
Esvány
2022. február 03. 15:06
"Másrészt, ami mégis ellene szól az 'mindössze' az ország meglehetősen sanyarú helyzete, bel- és külpolitikai szempontból egyaránt." Ilyen téves feltételezésből kiindulva nyilván csak téves következtetésre lehet jutni. Ha olyan sanyarú lenne az ország helyzete, nem kapaszkodnátok foggal-körömmel a hatalomba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!