Igaza van Péterfy Gergelynek, aki lenácizta a törvényt

2021. július 05. 11:33

A melegek megbélyegzése Hegyeshalmon túl a jobbközép pártokban is elfogadhatatlan.

2021. július 05. 11:33
Bauer Tamás
Facebook

„Lévai Júlia az És-ben fasiszta, Péterfy Gergely a Facebook-oldalán és a Klubrádióban náci törvénynek nevezte a törvényt. Igazuk van-e? Igen, igazuk van, hiszen a törvény olyan veleszületett tulajdonságuk alapján tesz különbséget emberek között, amelyre nincs befolyásuk, és mellesleg nem is érinti azt, hogy jók vagy gonoszok, szorgalmasok vagy lusták, tehetségesek vagy tehetségtelenek. Ez ugyanolyan diszkrimináció, mint a rasszisták által alkalmazott diszkrimináció feketék és fehérek, cigányok és nem-cigányok, zsidók és nem-zsidók között.

Miután a Jobbik megszavazta a törvényt, ellenzéki politikusok azzal nyugtatgattak bennünket, hogy ez nem befolyásolja a Fidesszel szemben álló ellenzék együttműködését. Szerintem ez nem megnyugtató, hanem nyugtalanító. Az a hivatkozás, hogy a Jobbik azért szavazhatott ekként, mert »jobboldali párt«, tudatlanságról tanúskodik: a melegek megbélyegzése Hegyeshalmon túl a jobbközép pártokban is elfogadhatatlan, csak a szélsőjobboldali pártok egy részében fogadják el, inkább Keleten, mint Nyugaton.

Emlékezetes, hogy a szavazás eredményének kihirdetésekor az ülésteremben tapsoltak a lelkes képviselők. Ilyet akkor szoktak tenni, amikor megszületik a költségvetés (ezúttal arra nem tapsoltak), vagy megszavaznak más olyan törvényt (a magyar parlamentben leginkább a nacionalista tartalmú törvényeket, parlamenti határozatokat), amelyekkel kapcsolatban úgy érzik: az identitásukat fejezi ki másokkal, a törvényt elutasítókkal szemben. Fontos tudni, hogy a mai parlamenti többség számára ez a törvény is identitását kifejező törvény.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2021. július 06. 17:38
Azért vagy szar, bauer, mert ismét hazudozol: "a törvény olyan veleszületett tulajdonságuk alapján tesz különbséget emberek között," A törvény 100%-BAN VILÁGOS MEGHATÁROZOTTSÁGGAL a veleszületett tulajdonságok erőszakos MEGVÁLTOZTATÓI ALAPJÁN TESZ KÜLÖNBSÉGET EMBEREK között. Úgymint - aki ilyet tesz,- veleszületettet megváltoztatni akar: bűnöző.
OberEnnsinnen
2021. július 06. 17:34
Bauer, te csak egy nagy rakás ... voltál és az is maradsz, immár örökre...
nikonos
2021. július 06. 15:32
"a törvény olyan veleszületett tulajdonságuk alapján tesz különbséget emberek között" Nem tesz különbséget. Ti határoztatok meg 172 nemet, csak felsorol belőlük. Nem az a baj tehát, hogy megemlíti ezeket, hanem hogy nem mindet. Fel kellett volna sorolni az összeset.
szambi
2021. július 06. 12:25
Hány éves vagy Tomi ? Elmúltak már azok az idők, amikor talán valaki figyelt rád.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!