Szövetségek

2021. június 01. 17:16

„Mi nem a migrációhoz való jogot védjük, hanem a szülőföldön való boldogulás jogát” – ezt mondta Santiago Abascal, a spanyol VOX elnöke, amikor múlt heti budapesti látogatásán az illegális bevándorlásról kérdeztük

2021. június 01. 17:16
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Emlékezhetünk Orbán Viktor és Matteo Salvini találkozóira, ahol egyetértettek: mind a szárazföldön, mind pedig a tengeren meg lehet állítani az illegális bevándorlást, ha van rá kellő politikai akarat.

A spanyol kormányban – Abascal szerint is – ez nincs meg, nem is beszélve az uniós intézmények vezetőiről. Noha a koronavírus-járvány az elmúlt bő egy évben maga alá temette a témát, a bevándorlás nem szűnt meg, továbbra is tömegek jönnek a Földközi-tengeren, nemrég szabályosan megrohamozták a spanyol exklávét, Ceutát, ráadásul a balkáni útvonalon is folyamatos a mozgás, ami Magyarország déli határán is látszik.

Novák Katalin a múlt héten elment Abascallal Röszkére, és a sajtónak nyilatkozva figyelmeztetett: az utóbbi időszakban megháromszorozódott az illegális határátlépések száma, a napi szintű valóság tehát az, hogy egyre többen próbálnak meg bejönni Magyarországra, miközben ehhez nem lenne joguk.

Ennek a napi szintű valóságnak a tudomásul vétele és értelmezése évek óta nem megy Brüsszelnek. Persze látják ők is, mi történik, csak azzal nem akarnak foglalkozni, hová vezet mindez. Párhuzamos társadalmakhoz, gettókhoz – csupa olyan dologhoz, amiket ők gondosan elkerülnek.

Abascal elmondása szerint Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök évente 250 ezer új migránst engedne be az országba a nyugdíjrendszer fenntartása érdekében. A brüsszeli migrációs paktumok ugyanezt a gyengeséget, beletörődést mutatják, az európai társadalom iránti teljes felelőtlenséget, közönyt. Készek lecserélni az európai lakosságot, miközben józan ésszel bárki beláthatja, hogy Európa nem fogadhat be mindenkit, ráadásul óriási felelőtlenség a fejlődő országokból elszívni a legrátermettebb, legjobb képességű munkaerőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuapse
2021. június 02. 07:00
A migrációhoz való jog és a szülőföldön való boldogulás joga két különböző, de fontos alapjog és nem zárják ki egymást.
Pipas 3
2021. június 01. 21:52
Nagyszerű írás kedves Mariann! Gratulálok!
I.E.D.
2021. június 01. 18:03
"nem történik meg a brexit sem"- nem a lófaszt...a románokból, lengyelekből meg a magyarokból lett elegük a köcsög ángliusoknak, nem a pakikból, nigériaiakból, jamaicaiakból...azok a brexit ellenére is szabadon özönölhetnek befelé....
I.E.D.
2021. június 01. 17:58
"felelőtlenség a fejlődő országokból elszívni a legrátermettebb, legjobb képességű munkaerőt"- WTF ? AKKOR MOST MÉGIS AGYSEBÉSZEK?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!