Lehet-e az ellenzék a jelenleginél is képmutatóbb Fudan-ügyben?

2021. június 08. 12:21

Amiatt nem tiltakozott senki, hogy a CEU hazánkba csábította a szintén kínai Tianjin Egyetemet.

2021. június 08. 12:21
Patkó Endre
Kontra

„Karácsony Gergely vagy Baranyi Krisztina, bár valószínűleg az egyetem budapesti letelepedési szándéka előtt még hírből sem hallott a Fudanról, most valamiért egy teliháton meglovagolható politikai haszonszerzési lehetőséget látnak az elüldözéséből. Pedig nem volt túl rég az sem, amikor a Gyurcsány-adminisztráció idején úgy jártak Kínába a ballib (MSZP-SZDSZ) miniszterek, mintha muszáj lett volna. Persze most érvelnek itt magas tandíjakkal, meg hogy a Fudan nem lesz elérhető az átlag magyar diákoknak, illetve hogy a Kínai Kommunista Párt saját ügynök-, és kém elitképzőjét szabadítja ránk. Amikor az azóta Budapestről orvul elüldözött, de valahogy mégis innen működő dehogyis Soros-kém hálózatképző CEU-kampusz megnyitott, senki sem tiltakozott. Akkor nem volt gond a külföldi befolyásszerzés, sem pedig a magas tandíjak (akad olyan képzés, melynek éves tandíja több, mint 24,000 euró).

Amiatt sem tiltakozott senki, hogy a CEU egy átfogó nemzetközi MBA program keretein belül hazánkba csábította a szintén kínai Tianjin Egyetemet több amerikai, német és holland egyetem mellett. Hogy lehet, hogy a Tianjin jó, a Fudan meg rossz? Most már mégis másképp volt, ami mindig is ugyanúgy volt valójában.

Kétség sem férhet hozzá, hogy az ellenzék újabb politikai kapaszkodója nem más, mint túlartikulált ripacskodás. Többször bebizonyosodott már, hogy semmihez sem értenek, csak a képmutató észjátszáshoz. A kérdés az, hogy milyen messzire mennek ezúttal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2021. június 08. 22:37
"az ellenzék újabb politikai kapaszkodója nem más, mint túlartikulált ripacskodás" Ráálltak a prolihergelésre ezerrel.
Volo
2021. június 08. 20:56
A mi kínaink jó, a tiétek meg rossz! ( Ha mi csináljuk jó, ha ti csináljátok az rossz! ) Ősi libsi mantra.
csuszka
2021. június 08. 16:24
Hihetetlen, hogy a kormánypárti újságírók még mindig nem értik. A Fudannal nem az a baja az átlag magyarnak, hogy 'kommunista kémegyetem' (azt csak az ellenzéki hívők hiszik el), hanem hogy amit eddig tudunk, az arra utal, hogy ötszámilliárdért építenénk egy kínai egyetemet, ahova elsősorban külföldiek járnak (lévén a magas tandíj).
ppix
2021. június 08. 15:40
Először persze a főni csinált segget a szájából: "„Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. Várjuk, sőt kérjük is, hogy a közgyűlés hozzon egyenként döntéseket, és mondják azt, hogy ez kell, ez nem kell. Ha azt mondják, hogy nem kell a Liget-beruházás, akkor nem lesz Liget-beruházás. És ha a Fővárosi Közgyűlés azt mondja, hogy nem akar atlétikai világbajnokságot, akkor nem lesz atlétikai világbajnokság és nem lesz atlétikai stadion. És ha önök azt mondják, illetve a Fővárosi Közgyűlés azt kéri, hogy ne legyen Budapesten Európa-bajnokság, kézilabda-döntő és ne építsünk ezért egy húszezres csarnokot, akkor nem fogunk építeni és nem lesz Budapesten európai bajnoki döntő. Ez a közgyűlés döntésétől függ. Mi csak arra kérjük, sőt ha lehet akkor nógatnánk is a Fővárosi Közgyűlést, hogy minél hamarabb tisztázza, írja le, mi az amit kér, mi az, amit nem kér, és mik azok a nemzetközi szerződések, amiket fel kell mondani - a kormány erre készen áll - azért, mert az új városvezetés bizonyos dolgokat nem vállal. Ezt tudomásul vesszük, csak világos, egyenes beszédet várunk.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!