Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nem vehetitek el a jövő generációinak maradék esélyét a boldogulásra!

2021. június 02. 08:51

Sok NER-hűbéres pár éve kapott örökbérletre lakást.

2021. június 02. 08:51
Kovács Vera
Mérce

„Jegyezzük meg: a magyar állam arányosan többet költ néhány ember, így pl. Mészáros Lőrinc és Semjén Zsolt hobbijára a közös adónkból, mint amennyi a tízezreket és több százezer családot segítő hajléktalanellátó rendszerre és az önkormányzati lakásokra jut. Amikor a terv szerint Bayer Zsolt és Rákay Philip megveszi a vári lakását az ára töredékéért, akkor jegyezzük meg: te és én ennyi pénzért nem kaphatunk lakást, sehol. Hitelre sem. Mert egy szociális munkás, egy tanár, egy közalkalmazott ma már nem hitelképes. Vannak bérlők persze, akik kimaradtak a kilencvenes évek elején a privatizációból. De sok NER-hűbéres pár éve kapott örökbérletre lakást, akkor, amikor ez neked, nekem nem volt hozzáférhető.

A törvénytervezet, amelyet most kezd tárgyalni a parlament, azt mondja, hogy ha jobb módú vagy, légy még jobb módú, ha szegény vagy, légy csak még szegényebb. Ha akár a jogosult, akár jogosulatlan, mai használók kivásárolják a közös vagyont, akkor a gyermekeiknek már nem lesz lehetősége segítséget kapniuk az önálló életkezdéshez, vagy megmenteni az egzisztenciájukat, ha bajba kerülnek. Holott az, hogy egy kormányzat szeretné-e rendezni a lakáspolitikát egy országban, olyan gazdasági teljesítőképesség mellett, mint Magyarországé, csak döntés kérdése. Ma a hajléktalanellátás normatívájára tízmilliárd forint van, és ugyanennyit szán az állam az önkormányzati lakásállomány fenntartására is, de ennek az összegnek a többszörösét készül a lakások eladásával nehéz helyzetbe került emberek zsebéből kihúzni.

Nem lehet mást mondani: a lakásprivatizációs törvényt meg kell állítani. Remélem, hogy nincs olyan képviselő, aki átszavazna majd, mert azt látni kell: ma úgy tudjuk, hogy ennek a módosítónak nincsen kétharmada.  Bízom benne, hogy a képviselők többsége azt szeretné, ha egy igazságosabb országban nőnének  fel a gyerekeink. Üzenjük a parlamentbe, minden döntéshozónak: A lakások, amelyekről majd dönteni fogtok, nem a tiéitek. Nem vehetitek el a jövő generációinak a maradék esélyét a boldogulásra!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. június 02. 17:49
Látom verocska ,te is hajléktalan vagy. legalábbis proli. Semmid ,sincs ,csak a gender diplomád. nem lennék a zsebtolvajod.. Éhen halnék...
123321
2021. június 02. 14:57
blabla mészároslőrinc blabla rogánantal blabla osztályharc... hülye proli picsa.
nyugalom
2021. június 02. 14:07
Ki ez a bunkó? A varban hany libsi, komcsi, indexes lakik?
Moslékok pásztora
2021. június 02. 13:15
Az ilyen mércés bélférgek többnyire olyan belpesti lakásokban élnek amiből az ÁVÓ deportálta a tulajdonost... a baloldal magánemberek tulajdonát erőszakkal elvéve építette fel a saját diktatúráját ...az összes vérzőszívű liberális megérdemelné hogy falhoz állítsák
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!