Egymillió körül van azoknak a magyaroknak a száma, akik külföldre vándoroltak

2021. május 30. 16:12

A magyarok nem keleti diktatúrában, hanem nyugati demokráciákban szeretnének élni.

2021. május 30. 16:12
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Elképesztő szám: több mint 140 ezer magyar kért tartós letelepedési engedélyt Nagy-Britanniában. A sokadik ilyen statisztika ez, az OECD adatai szerint például összesen egymillió körül van azoknak a magyaroknak a száma, akik külföldre vándoroltak.

Úgy tűnik, hiába kormányoz lassan 12 éve kétharmaddal a Fidesz, egyre többen gondolják úgy, hogy ha nyugati életszínvonalon, nyugati körülmények között szeretnének élni, el kell hagyniuk Orbán Viktor Magyarországát. Mert hiába költenek százmilliárdokat a rendszer nagyszerűségét közvetítő propagandára, a magyarok többsége olyan országban szeretne élni, amelyben a sikerhez és gazdagsághoz vezető út a versenyen keresztül vezet – nem pedig azon múlik, hogy épp ki a miniszterelnök kedvenc strómanja. És hiába magyaráz arról a miniszterelnök az angliai sajtótájékoztatóján, hogy a magyar sajtó mennyire szabad – pontosan tudják a magyarok, hogy Orbán Viktor minden, a rendszer ideológiájával ellenkező gondolatot üldöz.

A magyarok nem keleti diktatúrában, hanem nyugati demokráciákban szeretnének élni. A mi feladatunk pedig az, hogy 2022-ben kormányt váltsunk, és végre elindítsuk Magyarországot a nyugati úton – hogy ne kelljen innen elmenni, és hogy érdemes legyen hazajönni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2021. május 31. 14:35
"Elképesztő szám: több mint 140 ezer magyar kért tartós letelepedési engedélyt Nagy-Britanniában. " Mennyi idő alatt? Tudod koncsita, a legutóbbi választáson Londonisztánból talán 8.000-en szavaztak... NEm lehet, hogy jelentős részük azóta hazaköltözött? Ja, de.
k.edi
2021. május 31. 10:36
Ismét nem talált!
Csigorin
2021. május 31. 09:50
fegyor, ha esetleg nem tudnad elarulok neked egy titkot. nem azert mennek nyugatra mert ott szivarvanycsaladnak titulalt intezmenyes buzipropaganda van, vagy mert liberalisok kormanyoznak. azert mennek, mert tobb a penz, es kell a love. csak aztan szepen rajonnek hogy hiaba tobb a penz ha a kiadas is tobb, lakber az egekben, sajat lakasra esely sincs... jol hangzik otthon a nyugati fizu, de nyugaton mar nem. Gulliver csak Liliputban orias, otthon o is atlagos ember.
tevevanegypupu
2021. május 31. 08:47
Kevesen vannak akik igazán képesek megtelepedni manapság Nyugat-Európában..hogy hányan kérik a letelepedést az nem sokat jelent, az a tény,hogy hányan kapják meg..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!