Óvás után

2019. augusztus 07. 07:09

A lényeg az, hogy le kellett volna fújnia a meccset.

2019. augusztus 07. 07:09
Pajor Gyulai László
Magyar Nemzet

„A Bp. Honvéd óvott, vitt kazettákat az UEFA-nak, de a képviselői mindenhonnan és mindenkiről lepattantak, mert a lesek téves elbírálása nem ok egy mérkőzés eredményének a megsemmisítésére, a csalás tényét pedig szinte lehetetlen bizonyítani. Ez 1987-ben történt, és most, 22 évvel később ismét a kispestiek próbálják kiharcolni az igazukat – ugyanakkora eséllyel.

Akkor az UEFA igaz­ságtalan, de jogszerű döntést hozott, most azonban merőben más a helyzet. A múlt héten a Craiovában lejátszott selejtező visszavágójának véget kellett volna vetni abban a pillanatban, amikor az északír Hunter játékvezető mellett felrobbant a hanggránát, és eltalálta őt egy öngyújtónak látszó tárgy. Percekig ápolták, ennek ellenére miután talpra állt, kiosztott két sárga lapot, a csaknem félórás tanakodás után mégis úgy döntött, képtelen levezényelni a hátralévő harminc másodpercet (!) és az azt követő tizenegyespárbajt.

Már ez is érthetetlen, de nem számít. A lényeg az, hogy le kellett volna fújnia a meccset. Állítólag a csendőrség parancsnoka mondta neki és az ugyancsak sokat telefonálgató, tanácstalan UEFA-ellenőrnek, hogy ha véget vetnek idő előtt a mérkőzésnek, nem tudja garantálni senkinek sem a biztonságát a várhatóan a pályára tóduló felháborodott szurkolók miatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2019. augusztus 07. 19:11
Ha van helye a fellebbezésnek, akkor fellebbezni kell.
balbako_
2019. augusztus 07. 18:20
Végig kell vinni akár a nemzetközi bíróságig.
gyaloggos
2019. augusztus 07. 14:13
SUMMA summarum, ELBORZASZTÓ ez az ítélet! DE! ELŐRE megmondtam, hogy ez lesz, sajnos!
toef36
2019. augusztus 07. 13:29
A történtek után - valamilyen oknál fogva, vissza kellene lépnie a Honvédnak... Bár sejtésem szerint ez pénzügyi veszteséget jelentene... (?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!