Politikai innováció a baloldalon

2018. március 09. 08:00

Most még Orbán őrjöngő csoportja hangosan tivornyázik...

2018. március 09. 08:00
Ágh Attila
Ágh Attila
Népszava

„Már régóta vártuk, eléggé elkeseredetten, hogy mikor fog valaki »Dévénynél betörni«, új időknek új dalaival, és végre, néhány hónapja politikai innováció kezdődött el a baloldalon. Ez a régen várt politikai innováció látványosan jelentkezik az MSZP és a Párbeszéd szövetségében, Karácsony Gergely fellépésében, s egyáltalában ennek az »Új Szövetségnek« a megújult közéleti szereplésében. Kinyitották az ablakot, betódult a friss levegő, mert belépett a politikába a baloldalon egy új nemzedék. Legutóbb pedig egy olyan fontos esemény is történt, ami felidézte a rendszerváltás hangulatát, és ahogy Márki-Zay Péter meg is fogalmazta a polgármester választás után Hódmezővásárhelyen: újabb rendszerváltásra vár az ország. (...)

Most egy karakteresen baloldali párt körvonalazódik, európai vonásokkal, azaz markánsan megfogalmazva a modern baloldal mindkét alapelvét, a szolidaritást és a »zöld« értékeket is. Amikor a politikai innovációval belépett egy új nemzedék, a múltba süppedő üzenetek helyett kinyílt a világ, a szociális demokrácia narratívájával friss szavak és gondolatok áradtak szét a baloldalon. (...)

Most még Orbán őrjöngő csoportja hangosan tivornyázik, de az ördögök készenléti rendőrsége és terrorelhárító osztagai már készülődnek ennek hatalmi delíriumban szenvedő csoportnak a pokol tüzes fenekére való elszállítására. Ámen, úgy legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yvyy
2018. március 11. 19:49
..Tragédiának nézed? nézd legott Komédiának, s mulattatni fog..." Ennyi a szerepe ennek a levitézlett csürhének, nem több.
flesh ripper
2018. március 10. 18:26
A dögben megmozdult a betokozódott féreg, Ágh Attila.
catalina9
2018. március 10. 07:13
hát Ágh elvtárs a Molotov-Ribbentropp paktum is politikai innováció volt, az is tetszett a bolsiknak...
Türelem
2018. március 09. 20:32
Attila! Volt idő, amikor voltak értelmes gondolataid. Mára ugyanúgy leépültél, mint a baloldal. Szellemileg, értékrendet, mondanivalót illetően. Tényleg kell az új generáció, hogy az ilyen retardált őskövületeket kiselejtezze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!