Nem válaszol, nem képvisel

2017. november 02. 08:12

Nem véletlen, hogy az utóbbi idők legnagyobb pofonját pont akkor kapta Orbán, amikor a saját maguk által kezdeményezett népszavazás érvénytelen lett.

2017. november 02. 08:12
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

„Egy politikusnak – függetlenül attól, hogy milyen pártban politizál, kormányon van vagy ellenzékben, bent ül a parlamentben vagy még éppen csak oda tart, nem önös érdekeinek egyengetése, hanem a közösség szolgálata a kötelessége. Erre kap felhatalmazást akkor, amikor akár csak egyetlen egy darab nyomorult szavazatot kap egy országgyűlési választáson, de már akkor is, amikor közpénzből futhat neki sokszáz millió forintért ezeknek a választásoknak, majd pedig négyéves ciklusokban, amikor az adófizető magyar állampolgárok pénzéből kapja a fizetését – mindig, mindenhol, minden ügyben.

A Fidesz ezt a játékszabályt – ahogy sok másik, a demokratikus berendezkedést garantáló másikat is, a sajtó felzabálásától a gránitszilárdságú Alaptörvény módosítgatásáig – 2010 után felrúgta.

(...)

Álságos mindez leginkább azért, mert eközben irdatlan milliókat költ ez a kormány (persze, hogy a mi pénzünkből) arra, hogy velünk nemzeti konzultáljon. Olyan kérdésekben, amikről ők döntenek, és amelyek már nem is igazán próbálják igazi konzultációnak tettetni magukat. Viszont mindaddig, amíg például az olyan szituációktól, mint a népszavazás, a kormány folyamatosan eltáncol (lásd az olimpiai ügyet vagy a Római-parti visszakozást), addig ellopják a magyar társadalomtól a lehetőséget, hogy valóban visszajelezhessen a kormánynak a munkájáról. Talán nem véletlen, hogy az utóbbi idők legnagyobb pofonját pont akkor kapta Orbán, amikor a saját maguk által kezdeményezett népszavazás (a betelepítési kvótáról) érvénytelen lett. Annak sem volt tétje abban az értelemben, hogy semmilyen kötelezettséget nem rótt volna az Európai Unióra – de arra a hergelőpolitikára, amiben jelen kormány utazik, szintén nem volt alkalmas.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. november 02. 20:10
A valaszodat keri a kormany, most kell valaszolni, nem utolag ajvekolni! Faj valaszolni?
Text adósság
2017. november 02. 19:33
Diószegi elvtársnő te akkor kaptad a legnagyobb pofont amikor ilyen randa judeobolseviknak születtél.
krotak
2017. november 02. 19:10
Nóra nem naprakész. Orbán akkor kapta az utóbbi idők legnagyobb pofonját, amikor borotválkozás utáni arcszesz használatakor megpaskolta az arcát.
Zsolt75
2017. november 02. 18:48
Ahhoz képest, hogy a komplett ballib ellenzék médiástól azt hazudta, hogy kvótáról szó sincs, elég sokan szavaztak ellene. A tények ismeretében ez a szám ma sokkal nagyobb lenne. Egyébként az a 3 millió is elég lenne jövőre, de szerintem sokkal nagyobb gyomrost kaptok, teljesen megérdemelten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!