Világszínpadra lépett Magyarország

2017. július 27. 17:29

Nagy a változás. A fővárosi értelmiségnek gyakorlatilag nincs befolyása a döntéseknél.

2017. július 27. 17:29
Szabolcs Attila
Polgár Portál

„Az ifjabbak csak elbeszélésekből, archívumokból idézhetik vissza, hogy a rendszerváltás első éveiben volt egy ügy, ami miatt meghasadt az ország.

Támogatók és ellenzők feszültek egymásnak. Szó volt mindenről: pénzről, hatalomról. Sőt a mélységben világképek csaptak egymásnak. A kommunizmusból éppen szabaduló nemzet pedig csak nézte, kapkodta a fejét, mitől ilyen megosztó a politikai közbeszéd, ha papíron egy mindahányunkat szolgáló ügyről van szó: a Világkiállításról.

A rendezvényről, amelyen különböző kategóriákban mutatkoznak be a Föld országai, és azóta is sorban állnak érte, hogy hazájukban tarthassák a seregszemlét.

Akkor elbuktunk.

Az igenlők, akik nem mellesleg kormányon voltak, nem merték végigvinni az ügyet. Az amúgy is gyengélkedő első jobboldali-polgári kabinetet legyűrte egy gerjesztett hangulat, amelynek egy jól meghatározható fővárosi értelmiségi réteg volt az ideológusa, megfogalmazója, és terjesztője, megannyi médiahálózaton keresztül. Bohócot csináltak a nemzetből, és nevetgéltek is rajta, cinikusan.

Azóta nagy a változás. Annak az értelmiségnek gyakorlatilag nincs befolyása a döntéseknél, és ez mutatja, megéri az erőfeszítés, hogy hagyjuk magunk mögött a posztkommunizmus idejét. Találjunk magunkra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egri Marika
2017. augusztus 02. 11:54
Az értelmiség már levizsgázott. Először az Alföldi ügy miatt amikor is a nem megfelelő pályázatból politikai ügyet csinált. Borzasztóan sajnálta az avangárdba beleszédült Alföldit, aki itt ott mégis csak rendez. A másik pedig a CEU kiállás mellett. Nem is tudták miről van szó, de kígyót békát kiabáltak a kormányra. A CEU -s tanárokról nem is beszélve akik féltették a 6000 eurós havi jövedelmüket az ELTE-i egyetemi tanár 1000 eu-s jövedelmével szemben. Tiszta önzésből kiabáltak ország világ előtt, jaj dí ktatura, jaj, mi ,lesz velünk. Ez volt az a pont amikor is a magyar értelmiséget nem szabad figyelemben venni és adni a véleményére. Szinte hihetetlen mit csináltak, vajon magyaroknak lehet Őket nevezni.?
vigyor
2017. július 28. 09:59
...sajnos vannak, a nolimpiás prolik, a pitiáner kispályások, és a mindig kötelezően fanyalgók. Akiknek a saját bűzös irigységük fontosabb, mint az ország. Vannak, maradnak és újratermelődnek.
Kovács József
2017. július 28. 09:13
Így van, tudunk mi Magyar csodát, amit szájtátva figyel a világ, és példaként tekint rá Viktor érzi a nép lelkét, az egykét fanayalgó értelmiségi meg nem számít
catalina9
2017. július 28. 07:35
egy jól meghatározható fővárosi értelmiségi réteg volt az ideológusa, megfogalmazója, és terjesztője, megannyi médiahálózaton keresztül. Bohócot csináltak a nemzetből, és nevetgéltek is rajta, cinikusan." Bayer Zsolt-Kornis Mihály: - "Szevasz Mityukám, parancsolj!" Üvöltött a vonal másik végén, a következöket: "Szemét állat! Azok után, hogy én bemutattam a novelláskötetedet... hogy képzeled, hogy vitacikket írsz az én cikkemröl?!..." És K.M. folytatta, hogy vegyem tudomásul, hogy aki vele ebben a témában vitatkozni mer, ha akarja ha nem, ott találja magát a nácik között. És, hogy egy életre tönkreteszem magam egzisztenciálisan, és hogy engem itt mindenki ki fog csinálni... .. Másnap a Klauzál téren összejöttünk Mityuval, ahol már nem üvöltve, hanem atyai jó tanácsként, kezeit a vállamra téve azt mondta: Zsolt, vedd tudomásul, hogy népi-urbánus vitában állást kell foglalni. Nincs olyan, vedd észre, nem lehet kívül maradni. Magyarország erről szól. És - tette hozzá - ha nem ezen az oldalon foglalsz állást, ahol mi vagyunk, akkor Te náci vagy. Más választásod nincs, vagy náci vagy, vagy igazat adsz nekem, illetve nekünk. És azt is vedd tudomásul, hogy él ebben az országban ötezer értelmiségi, akiknek a véleményével szemben nem lehet politikát csinálni. És ez vagy tetszik nektek, vagy nem tetszik, ez így van."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!