Ria, ria!

2016. június 30. 12:44

A Hősök terén valódi hősökként fogadták a válogatott futballistáit, üdvözölték a szövetség kapitányt és segítőjét. És most tessék figyelni: két migránst.

2016. június 30. 12:44
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Tömegek vonultak az utcára, hogy éltessék a csapatot, együtt énekeljenek, és kiáltsák: ria, ria Hungária. A lelkesedés a kieséssel sem múlt el, a Hősök terén valódi hősökként fogadták a válogatott futballistáit, üdvözölték a szövetség kapitányt és segítőjét. És most tessék figyelni: két migránst.

Na ez az a pillanat, amikor e sorok írója a nemzet ellenségévé válik, amikor napi politikát csinál a labdarúgásból, amikor olcsó fogásokkal akar a magyar miniszterelnökön ütni. Ezt fogják rólam gondolni, netán írni, feltétlenül eljutva odáig, hogy egyike vagyok a Soros-bérenceknek. Pedig csak arra a paradoxonra akarnám felhívni a figyelmet, hogy ama bizonyos nemzeti egység most épp egy olyan emberen (is) múlott, múlik, aki persze nem migráns, hanem egyszerű külföldi munkavállaló, de mégis, az orbáni fogalmak szerint gazdasági érdekei alapján él – átmenetileg – Magyarországon. Igen, Storck mester és segítője, Möller edző, német állampolgárok, akik az MLSZ-szel kötött szerződés alapján azon fáradoznak, hogy a magyar foci válogatott – újmagyarul: a nemzeti csapat – a lehető legjobb eredményt érje el a nemzetközi versenyfutásban. Idáig az Európa-bajnokságon, ősztől pedig a világbajnokság selejtezőiben.

Hiába no, bonyolult világ ez, bonyolultabb, mint ahogy azt a magyar miniszterelnök időnként láttatni akarja velünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2016. június 30. 21:28
Noooormális? Azért Bernd Storckot lemigránsozni.. ezeknek a Depressziós balfaszoknak tényleg teljesen elment az esze
hátakkor
2016. június 30. 20:28
Azt látni, hogy az osztrákok leverése nagyon megzavarta a Lenin-fiúkat. Stadionozzanak, vagy nem, új dilemma - erre kiszúrnak két németet, miközben lehet egy afgán fogja Németh nyakát elvágni, pedig nem is olvasta..
hátakkor
2016. június 30. 20:15
"Na ez az a pillanat, amikor e sorok írója a nemzet ellenségévé válik" Péter, nem ez az a pillanat, te is tudod.. Így születtél!
tevevanegypupu
2016. június 30. 19:41
..és ráadásul illegálisan jöttek ide ugye. Még szerencse, hogy a magyar válogatott alkalmazta őket feketén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!