Fegyverbátorság

2015. november 26. 07:17

A NATO tagországokat a fegyverbarátság kötelezi, amelyet most igencsak próbára tesznek a törökök kicsinyes érdekei.

2015. november 26. 07:17
Somfai Péter
Népszava

„A török szándékok egyébként sem tiszták, amikor az IS elleni fellépésről van szó. A szíriai határon felsorakozott katonáik lábhoz tett fegyverrel nézték a lőtávolságon belül garázdálkodó iszlamistákat, s ha mégis elsütötték az ágyúikat, akkor az IS ellen harcoló pesmergákat vették célba.

A fegyverbátorság mögött bizonyos török gazdasági körök érdekeit is fel lehet fedezni. Az ISIS legfontosabb anyagi forrásának tekinthető olajat a nemzetközi feketepiacon elsősorban török vevőknek értékesítik, az »iszlám olaj« éppen fele annyiba kerül, mint amennyiért a világpiacon, Oroszországból, netán a poszt-szovjet térség olajkereskedőitől be lehet szerezni. A háborúba beavatkozó orosz légierő Törökország tyúkszemére lépett, amikor hatásosan támadta az iszlám kézen lévő olajkutakat, finomítókat és az olajat szállító tartálykocsikat.

A török akció idején a francia elnök éppen Obamát igyekezett meggyőzni, hogy Oroszországot be kellene vonni a koalícióba a szíriai konfliktus rendezése érdekében. Washington finoman hajlana is erre, Törökország ellenzi. A keddi incidenssel beletenyereltek a nemzetközi koalíció létrehozásába. A NATO tagországokat a fegyverbarátság kötelezi, amelyet most igencsak próbára tesznek a törökök kicsinyes érdekei.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. november 26. 15:53
somfasomfasomfasomfa! Szeretettel üdvözölnek a magyar Turkológiai Társaság tagjai között,úgy is mint a Török Zseb-buzogány bajnokot. Egyúttal a baloldali Kurdosztán egy lett-ben is.Ezúttal néked adományozzuk az Ali el Seggfej bej nevet és rangot. Vigyázz Somfa, mert a török áfiumot már a költő és hadvezér is ismertette, hamar lebukhatsz.Egyébként ne majrézz! Volt már háború a török és a görög hadsereg között.. Mi azóta három katonánk közül másféllel(egy félember-egy kis félszerzet Pöcs, mint az Újhülye- védjük Egyiptomban is a békét)
Bokros Birka
2015. november 26. 15:12
Petike drága miért nem írod le az igazságot. Az USA ellopta a nála letétbe helyezett aranyat, melyet külföldi országok a dollár elszámolás végett az értéket tartó valutáért tettek letétbe. A második olajválság idején kiderült nincs a dollárnak már meg az aranyfedezete, ettől kezdve az USA a dollár fizetőképességének alapját a kőolaj fedezetben tartja. Elveszti a kőolaj elszámolási lehetőségét az USA, a közel-keleti országok nem dollárban kereskednek akkor a dollár átkerül bovli fokozatba és hiába a dollárprés már nem lehet megállítani a lavinát. Na ezért van szüksége a dollárt nyomóprésnek a Irakra, Szíriára Iránra stb. A Soros banda és bankár társai ettől rettegnek nem ők határozzák meg az elszámolásra szolgáló valuta árfolyamát onnan bukott a nagy üzlet. Ezért csesztetik az Oroszokat és Kínát is, mert megunta a fedezet nélküli dollárt mindenhatóságát. Persze Téged nem ezért fizetnek Petike, pont az ellenkező propagandáért a dollár présért.
Bokros Birka
2015. november 26. 11:42
A Varsói szerződés baráti hadsereg meg a NATO baráti hadserege. Kész röhej vagy Somfai Mennyit fizetnek ezért az ócska propagandáért? Nem az a gond, hogy propagandázol, hanem a minőség a béka feneke alatt, mindenki átlát a szitádon.
balbako_
2015. november 26. 11:16
Ezt a török meg nem teszi USA bujtogatás nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!