Nyert is a szankciókkal Oroszország

2015. november 26. 15:27

Ah, a gazdasági szankciók! Ezek aztán tényleg meghátrálásra késztetik Moszkvát! Igaz, eddig ennek nincs sok jele.

2015. november 26. 15:27
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„A hozzám hasonlók kishitűségét kezdi megrendíteni, hogy Franciaország – Putyin keddi értelmezése szerint – szövetségesként száll be a harcba. Küszöbön áll Nagy-Britannia csatlakozása is. Közben az USA hadvezetése kénytelen kelletlen, de folyamatosan egyeztet az orosz vezérkarral. Lassan nincs hét, hogy a nyugati hatalmak vezetői – beleértve az USA elnökét is –, továbbá Szaúd-Arábia, Izrael és a térség más államainak vezetői ne konzultálnának az orosz államfővel, vagy a mostanában egyre többet szereplő Medvegyev kormányfővel. Irán, Irak, Szíria, Oroszországgal együtt Bagdadban hozott létre katonai központot az iszlámmal takarózó sátánisták elleni harcra. És rendre Oroszország mellett teszi le a garast a kínai vezetés.

Persze, én nem hagyom megtéveszteni magam. Hiszek a nyugati vezetőknek, meg a nyugati hírügynökségek közléseit kritikátlanul átvevő magyar sajtónak: Oroszországnak tényleg rosszul megy. Különösen most, hogy egy magát megnevezni nem kívánó magas rangú európai diplomatára hivatkozva azt jelentetteReuters brit hírügynökség, hogy a világ 19 legnagyobb gazdaságát, köztük Oroszországot, továbbá az Európai Uniót tömörítő G20-csoport múlt hétvégi törökországi csúcstalálkozóján egyesek úgy döntöttek: az ukrajnai választások miatti nyomásgyakorlás érdekében további fél évvel meghosszabbítják az Oroszország ellen elrendelt nyugati pénzügyi büntetőintézkedéseket.

Ah, a gazdasági szankciók! Ezek aztán tényleg meghátrálásra késztetik  Moszkvát! Igaz, eddig ennek nincs sok jele. Talán azért sem, mert amíg a nyugat-európai vállalatokat, köztük az élelmiszer-termelőket, különösen hátrányosan érinti az orosz export visszafogása, az amerikai cégek oroszországi bevételei szépen növekszenek. Az is nyilvánvaló, hogy sok árucikket – az egyre izmosodó BRICS-együttműködés révén – Kínából, Indiából, Brazíliából, Dél-Afrikából is beszerezhetnek az orosz kereskedők.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hora
2015. november 27. 08:26
Viszont a hadiipari eladási jelentősen megnőttek- köszönhetően a nyugati politikának. Amit nyertek a réven, azt vesztették a ...
Kommentelő
2015. november 26. 18:37
Nem állították le Putyint a szankciók? Hol van akkor a híres Novorosszija állam, Oroszország része? Miért zuhan megállíthatatlanul az orosz gazdaság? Miért mondja el minden alkalommal Putyin, hogy ártanak nekik a szankciók és szeretné, ha feloldanák őket?
BőröndÖdön
2015. november 26. 16:27
Domi,azért a hülyeségednek van határa?...
Senye Péter
2015. november 26. 16:04
Hát ezek a szankciók (meg ráadásul az olaj árának csökkenése) nem jó az oroszoknak. És (eltekintve a benzin árától) nekünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!