Az aluljáróban

2013. december 13. 12:58

A több órányi ottlétem alatt egyébként senki nem állt meg, senki sem adott ételt vagy aprópénzt.

2013. december 13. 12:58
Szilágyi Péter
Szilágyi Péter blogja

„Az első élményem még az aluljáró felé menet közben ért. Ekkor már kopottas ruhában, reklámszatyorral a kezemben, fejembe húzott kapucniban gyalogoltam az Astoria felé. Megdöbbentő és ijesztő volt az, hogy az emberek sokkal nagyobb ívben kerültek ki, mint fél órával azelőtt és a szemkontaktus másokkal már szinte lehetetlen volt. Amikor megérkeztem az aluljáróba, leterítettem a kartonpapírt a hideg kőre, letettem magam mellé a szatyromat, és leültem. Ekkor következett be bennem egy elképesztő változás. Ahogy magamra terítettem ócska pokrócomat, kitettem a Fedél Nélkült, egy olyan kitaszítottság-érzés lett úrrá rajtam, amit szavakkal nehéz leírni. Úgy éreztem, hogy már nem vagyok része annak a társadalomnak, melynek tagjai felém magasodva haladnak el mellettem.

Próbáltam felvenni a szemkontaktust a munkából, vásárlásból hazafelé tartó emberekkel, de érdeklődő pillantásokat nem sikerült elkapnom. A legtöbben elkapták tekintetüket, de nagyon fájó volt észrevenni, hogy milyen sok gúnyos, lesajnáló arcot láttam. A több órányi ottlétem alatt egyébként senki nem állt meg, senki sem adott ételt vagy aprópénzt. Hangsúlyozom, nem akarok ítéletet mondani ezen emberek felett, de belehelyezkedve ebben a helyzetbe, minden frusztráció sokkal élesebben hatott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2013. december 13. 17:03
Ennyi idő alatt anyádat is megbaszhatnád!Miért nem igyekszel?
elfelejtette
2013. december 13. 16:54
Kurva nagyvonalúan bántok ám más pénzével, hogy rohadnátok meg. Amit nem tudtok erővel elszedni, azt megpróbáljátok lelki terrorral. Mindegy, csak dolgozni ne kelljen.
Stadionisztán jobban teljesít
2013. december 13. 16:06
Hát sajnos lehet igaza van kertész mákosnak és szarmagyarok lettünk De állítólag a koldus-maffia tesz ki sok kkéregetőt, ezért (sem) adnak dekik sokan És a sóval vigyázzatok, kiöli az érzelmeket, az olcsó 50-100Ft-os sók, 1 kg-ban 40dkg kálium -klorid van ami= káliuminjekcióval ölt a fekete anygal is www.tisztaso.hu www.tisztaso.hu/forum
Stadionisztán jobban teljesít
2013. december 13. 16:00
káposztástúrósnak: "Aztán, sose várj semmit ingyen." Ezt már közölted balog zoltán rejtetterőforrástenyésztéügyi miniszterrel? Ugyanis az ő kedvencei 23 éve mindent ingyen akarnak, segélyt, lakást, gyest stb, persze kötelezettségek nálkül A dolgozó magyaroknak ez nem jár, örüljenek ha ven munkájuk Még egy másik csoport van de ők kárpótlásnak hívák az ingyent
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!