Hol a tankönyv?

2013. november 16. 09:24

Az iskolai tankönyvfelelősök és a terjesztők az előző években szorosan és hézagmentesen működtek együtt. Ezt az együttműködést a közös anyagi érdekeltség olajozta hosszú éveken át.

2013. november 16. 09:24
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Amúgy a Kello egyik logisztikai partnere elmondta, eddig minden évben november végéig szállítottak ki tankönyveket az iskoláknak, vagyis a csúszás állandó. Csak a média figyelme nem állandó, és erősen függ attól, hogy ki van éppen kormányon. S arról se feledkezzünk meg, hogy amikor a Kello 2012 februárjában belépett a tankönyvterjesztés piacára, az akkori legnagyobb terjesztő a következő ajánlatot tette nekik: 11 százalék jutalék, de előre kifizetve! Az oktatási kormányzat ekkor döntött úgy, hogy inkább nekiveselkedik az állami terjesztésnek. És a lépéssel rengeteg egyéni érdeket sértett. A rengeteg egyéni érdek pedig mind összefutott valahogy az ellenzéki médiumok szerkesztőségeiben, ahol összekovácsolták a »Példátlan káosz a tankönyvellátásban« című hazugsággyűjteményt, amelyet – ellentétben a földrajzi atlaszokkal, színes matekokkal, nyelvtanokkal és egyebekkel – késedelem nélkül átnyújtottak a nagyérdemű és tanulni már nem nagyon akaró publikumnak.

Mindeközben a kiadók szünet nélkül bombázták az iskolákat ajánlataikkal, amelyek szerint ha megrendelnek egy osztálynyi tankönyvet, akkor a munkafüzeteket és a tanári példányokat ingyen szállítják. Így sok iskola csak tankönyvet rendelt a Kellótól, viszont a kiadók nem szállították ki a megígért munkafüzeteket és tanári példányokat. Aztán eljött a pótrendelések ideje, és a kiadók úgy gondolták, majd a visszáruból pótolják a hiányzó tételeket. Az iskolai tankönyvfelelősök nem foglalkoznak a feleslegessé vált tankönyvek visszaküldésével, a kiadók pedig egyszerűen nem nyomtatnak újra. Mert így lehet szidni az államot, a Kellót és mindenekfelett Orbán Viktort.

Mert a végső cél mégiscsak ez. Ez az, amit lassan beleírnak majd az el nem készült, négyjegyű függvénytáblázatokba is. És ezért még jogdíjat sem kell fizetni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messire
2013. november 17. 21:13
A Kuncze Magdolna – Kuncze Gábor testvére – által vezetett Krónika Nova mintegy félezer könyvvel tartozik. http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/haboru-a-tankonyvpiacon-1195634 Jó öreg komcsi szabotázs.
Robinzon Kurzor
2013. november 16. 21:06
A Kelo közvetve annak az esztergomi ex-polgármester Meggyesnek a biznisze, akinek Bayer is beszámlázott, igazi hazafiként természetesen Szlovákiából. Hogy Bayernek is van-e pénze ebből a tankönyv-einstadból, vagy ingyen nyalja a segget, azt nem tudom. Hogy eddig mindig minden tankönyv időben megérkezett, most meg nem, az viszont biztos.
Vakkhangya
2013. november 16. 20:54
"""Az iskolai tankönyvfelelősök és a terjesztők az előző években szorosan és hézagmentesen működtek együtt. Ezt az együttműködést a közös anyagi érdekeltség olajozta hosszú éveken át.""" Hát ez csípte a szemeteket? Most ezen is változtattattatok. Most majd gondolom Kövér Szilárd nyalja fel majd a sok zsozsót.
DezInf
2013. november 16. 15:20
Nem zorbánviktor a hibás! Hoffman Rőzsike is jobban tejjesít! Békemenetet nekik, de azonnal! ... kijafrancnak hijányzik az a pár elkallódott tankönyv? Már megint csak duma, mikor még a gdp is nő! (lehet az is szőke?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!