Szavak az óceánban

2013. június 29. 16:36

Forradalom nem volt, hanem lesz. Sajnos.

2013. június 29. 16:36
Szentpéteri Nagy Richard
Népszava

A múltnak tanulságai okulásul szolgálhatnak. A nemzeti együttműködés nyilatkozatának, majd rendszerének, végül a konzervativizmusnak és az ellenforradalomnak az értelmezése után ezért – az óceánig eljutva – a forradalom kilátásait kell szemügyre vennünk. Ennek keretében összegzésképpen is leszögezhetjük, hogy a nemzeti együttműködés rendszere a nagyon csekély, nagyon erőtlen, nagyon szerény, de nagyon figyelemre, becsületre és továbböröklésre méltó magyar konzervatív hagyományokkal való szembefordulással jött létre. Az új rendszer megalapításához forradalmi hazugságra volt szükség, amely radikalizmusát volt hivatott megindokolni.

De a rendszer – mint mindenki tudja – nem forradalommal, hanem éppenséggel minden tekintetben békésen, a magyar társadalom apátiába, rezignáltságba, beletörődésbe hajló, feltűnő béketűrése mellett épült ki.

E rendszer vége azonban – mert mindennek vége szakad egyszer – tömegeket vihet majd az utcákra. Az elégedetlenség további nyugtalanságokat és ellenreakciókat szülhet, és ez – bármilyen drasztikusan hangzik is – a legszörnyűbb perspektívák előtt nyithatja meg az utat. Forradalom nem volt, hanem lesz. Sajnos.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2013. június 30. 21:40
Ezek képesek feltámasztani Che Gevarát is, csak legyen már egy jó kis kommunista forradalom. (Nem tudják még, hogy egy nacionalista többségű Magyarországon ez nem fog még egyszer összejönni.)
berzsian56
2013. június 30. 09:46
Antall Józsefet egy nemzetközi sajtótájékoztatón, még arendszerváltás idején arról kérdezte egy kűlföldi sajtós: mi lesz, ha gyorsan megbuknak? Kihez fognak fordúlni akkor? Antall, csak annyit mondott:"Éhes disznó makkal álmodik" A termen harsány röhögés ment végig, a tolmács zavarba jött, de kivégta magát. Ez, amolyan magyaros szófordulat volt: magyarázta. Sajnos,azóta az éhes disznók száma csak szaporodott.
berzsian56
2013. június 30. 09:22
Megint jön a kalapácsos ember? Istenem, hogy lesz itt Polgári Magyarország, ha ezek még mindíg itt tartanak? Ezekkel nemcsak nehéz, de lehetetlen együttműködni.
blackhorse
2013. június 29. 21:39
Te kis malacszemű láttalak párszor az atv-n a bánó-féle tétben.mintha nem is itt élnél,akkora ökörségeket szoktál volt mondani,már ha értem a lényeget,mert beszélni sem tudsz rendesen magyarul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!