Jobban teljesít

2013. május 28. 11:21

Megfelelő nézőpontból bőven van tehát mivel dicsekednie a kormánynak – és, szerencséjére, ténykedését épp elegen nézik a jó szögből.

2013. május 28. 11:21
Várhegyi Éva
HVG

„Itthonról nézve valódi sikermutató az infláció csökkenése, hiszen korábban ritkán élhettünk együtt három százalék alatti pénzromlással. Ha a stagnáló-vegetáló állapotból nem sikerült is kitörni, korunk betegségének, a stagflációnak legalább az inflációs lábát kirúgta a kormány. Hogy milyen áron? Bármi áron. Momentán az eufemisztikusan rezsicsökkentésnek titulált hatósági árszabályozással, amely megtiltja a közszolgáltató vállalatoknak, hogy működési és fejlesztési költségeiket az áraikban érvényesítsék. A rövid távú szavazatmaximálásra játszó kormány számára az igazán nem probléma, hogy amit a fogyasztók a díjak csökkentésén nyernek, azt majd a szolgáltatás minőségének romlásában fizetik meg.

Megfelelő nézőpontból bőven van tehát mivel dicsekednie a kormánynak – és, szerencséjére, ténykedését épp elegen nézik a jó szögből. Amire viszont valóban nehéz volna büszkének lenni, az a javuló folyamatok fenntarthatósága – de ez a brüsszeli bürokratákon kívül láthatóan keveseket érdekel. A pillanatnyi, többnyire látszólagos eredményeket ugyanis a vagyonok és jövedelmek durva átcsoportosításával, nevén nevezve: rablással érte el a kormány. A magánpénztári vagyon nagy részének kisajátításával, a pénzintézetek és más szolgáltatók brutális, vagyonvesztéssel járó különadóztatásával, a költségeket nem fedező hatósági árszabályozással kiszabadította magát a nemzetközi szervezetek szigorú ellenőrzése alól. A személyi jövedelmek és szociális juttatások célirányos, a magasabb státusúaknak kedvező átrendezésével, valamint a végtörlesztés és a rezsicsökkentés gáláns (értsd: a cechet mással megfizettető) ajándékával pedig láthatóan a társadalmi békét is sikerült megvásárolnia.

Mindezt azért, hogy a jövőben végképp azt tegyen, amit csak akar. Már, ha mi is úgy akarjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. május 28. 19:22
És még maga volt a MNB. Felügyelő Bizottságának tagja? Mit mondjak,már értem a Simor féle bank működésének alapjait.De kérdéseim vannak: -tett-e Ön bármilyen lépést a devizahitelek kiáramlásának csökkentésére/pl:felszólalás,számonkérés,harakiri, önégetés..stb/? -felszólította-e a bankot,hogy saját tartalékai felhasználásával segítse a KKV-at? -felszólította-e Simor bankelnököt hogy pozíciójára tekintettel,nem illik vagyonát offshor cégekben tartani? -felszólíttotta e a bank vezetését,tekintettel a világválságra,ne akadályozza a 2010-ben alakult kormány működését,hanem segítse? -felhívta-e bizottsági tagtársainak figyelmét,és természetesen a bankét is,gazdasági előrejelzései tudatosan hibásak? -és egyáltalán csinált Ön az ország szempontjából hasznosat, abban a Felügyelő Bizottságban?
catalina9
2013. május 28. 17:51
A szokásos impotens cinizmus iskolapéldája...
IgazságosIzomViktor.
2013. május 28. 16:57
Telitalálat.Valóban erről van szó.Jó adatok adókkal és megszorításokkal elérve.Elveszik a pénzt a rohadék mocsok energiaszolgáltatóktól és 500 Ftjával szétosztják a nép között.(A gazdagok sokkal többet kapnak,mert így igazságos).Már sokszor említette az Únió hogy a hiányszám elérésének a MÓDJA ÉS FENNTARTHATÓSÁGA is számít,nem pusztán a szám.De erről persze nem számol be pártatlan médiánk,csak azt mormogja hogy kettős mérce,és mi teljesítettünk az únió pedig nem akar kivenni minket az eljárás alól.Ez a valódi oka a húzódozásnak és nem az amit itthon kommunikál a fidesz hogy pikkelnek ránk.Sajnos a közszolgálati tájékoztatás eltorzulása miatt kapnak téves infókat az emberek.
atila68
2013. május 28. 16:44
j-h
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!