Pánik

2013. január 23. 09:48

Magyarország az ezredforduló után az állandó politikai hisztériakeltés miatt képtelen lábraállni.

2013. január 23. 09:48
Székedi Ferenc
Magyar Szó

Franciaország nem roskadt önmagába, hogy Sarkozy búcsút intett az elnökségnek, és Németország is átélte a válságot a keletről érkező Merkel irányítása alatt. A laburisták és a konzervatívok szépen cserélgetik egymást Angliában, Romániában, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, a balti államokban is nem egyszer fogták mások a kormányrudat és a változásokat soha nem kísérte tömeghisztéria.

A politikai változások, a politikai vezetés cseréje a demokratikus társadalmak természetes velejárója. A pluralista társadalmakban a nézetkülönbségek természetesek és amint a tapasztalatok legnagyobbrészt bizonyítják: a fejlődést szolgálják.

Egyértelmű, hogy a külső hatalmaktól megszabadult Magyarország az ezredforduló után az állandó politikai hisztériakeltés miatt képtelen lábraállni, és egyre távolabbra kerül attól a szociális, jóléti államtól, amelyben különösképpen a második jelző nem csupán szűk társadalmi csoportok és adott térségek jellemzője.

A politikai pánik ostorcsapásai pedig még jobban letérítik az európai főútról.

Még akkor is, ha a hagyományos magyar munkaeszköz nemzetiszínű összefonódásban rittyeg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. január 23. 17:30
"Magyarország az ezredforduló után az állandó politikai hisztériakeltés miatt képtelen lábraállni, és egyre távolabbra kerül attól a szociális, jóléti államtól, amelyben különösképpen a második jelző nem csupán szűk társadalmi csoportok és adott térségek jellemzője." Mindennek egyetlen egyszerű oka van: A FELELŐSSÉG, FELELŐSSÉGREVONÁS HIÁNYA. A Kádár-rendszer jogilag is úgy volt kiépítve: a rendszer kutyáinak kölyke bármikor kimenthető legyen, aki pedig nem ide tartozott, az bármikor "fogható" legyen. Az igazságszolgáltatás szakmai, erkölcsi megújítása nélkül maradunk, ahol vagyunk, sőt lemaradásunk növekszik. Ez az, ami tökéletesen megfelel nemzetünk "belhoni ellenségeinek", s "külhoni barátainak." Az, hogy Brüsszel képtelen felfogni a kormány reformjait, s hogy a bal-lib oldal itthon ennyire támadja, erre bizonyíték. Székedi Ferencé jó, sőt nagyon jó írás.
Soma
2013. január 23. 16:40
A politikusok úgy gondolják, hogy médiaszakra járnak, a pórnép meg nem veszi észre, hogy nem gondolkodik. Szép, csámcsogós, rothadó korszak.
laci0011
2013. január 23. 16:38
A 98-2002 között szerzett pénzzel 2002 óta mérgezi a közéletet a fityuszka...Kár hogy ennyire analfabéták mindenhez,így végleg tönkre vágják az országot.
Kvasztics Fedor
2013. január 23. 11:32
De egyetlen ország sincs Európában, ahol az egykori állampárti társaság az MSZMP utód MSZP-ben tömörülve ennyire megőrizte volna a befolyását, ráadásul egykori ellenfeleik segítségével, akik a rendszerváltó SZDSZ-ben voltak. Azon kívül egyetlen ország sincs Európában, ahol ennyire törekedtek a nemzeti érdekek háttérbe szorítására a globalizmussal szemben, mint ahogyan ezt nálunk tette az MSZP-SZDSZ szövetség. Ezt a nemzeti oldal - mert igazából nemzeti és globalista oldalak léteznek - soha nem fogja elfogadni. Az MSZP-SZDSZ kettős eleve megbélyegzett és nemzetközi pellengérre állított minden nemzeti érdekképviseletet, egyből nekikszegezve a rasszizmus az antiszemitizmus nemzetközileg is végső jolly jokerként használt vádját. Egyetlen ország nincs Európában, ahol az elvileg nem pártpolitikus köztársasági elnök a jobboldal választási győzelme után Európa segítségét kérte volna. Egyetlen ország nincs Európában, ahol a Gyurcsány féle ámokfutás és hazugságözön megtörténhetett volna, ráadásul úgy, hogy a kormányfő ezt beszédben bevallja, majd egy róla írott könyvben még el is dicsekszik az általa megkoreografált hazugságokkal. Egyetlen ország nincs Európában, ahol a demokratikus választások 2/3-os végeredményét megkérdőjelezik, és a vesztes pártok külföldi támogatói polgárháborút latolgatnak a kormány eltávolításának érdekében. Igaz egyetlen országban sem működött olyan csapnivalóan a kormány, hogy ilyen elsöprő vereséget szenvedjen. Egyetlen európai országban sincs akkora különbség a két politikai pólus között, mint nálunk, Mivel teljesen elmaradt a kádári rendszer feldolgozása, konzerválódott a bal és jobboldal közötti felfogásbeli, ideológiai, hozzáállásbeli különbség, ezért minden kormányváltás tulajdonképpen rendszerváltást jelent, mert minden kormány megváltoztatja elődjének minden irányvonalát. Egyetlen ország nincs Európában, ahol a miniszterelnök kijelenti, hogy legszívesebben csak az ország egyik felét vinné magával az Únióba. Persze ez a baloldal szerint részükről nem volt árokásás. Azt mindig a másik oldal tette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!