Féltem, hogy elfogy az emberek türelme

2011. október 17. 08:18

Az emberek, úgy tűnik, bíznak a Fidesz politikájában, de tudomásul venni a kritikai észrevételeket is. Interjú.

2011. október 17. 08:18
Bodó Sándor
Index

Két időközi választás után foglalhatja csak el helyét a parlamentben. Nehéz volt kivárni a mandátumot? - kérdeztük a püspökladányi időközi országgyűlési választás nyertesétől, a fideszes Bodó Sándortól.

Nem így merült fel a kérdés. Szomorú és tragikus okból kellett időközi választást kiírni [Arnóth Sándor halála miatt], illetve féltem, hogy elfogy az emberek türelme. Nem volt egyszerű ekkora részvételt sem produkálni. Az első választás első fordulójában 33 százalék volt a részvételi arány, akkor 50 kellett volna. A második fordulóban 24 százalék volt, akkor 25 kellett volna. Ma már nem is azt kérdezték, hogy nyertem-e, hanem, azt, hogy kell-e még menni szavazni, hogy képviselő legyek. Szerencsére a törvényalkotók időközben úgy döntöttek, hogy a második fordulóra eltörlik a részvételi küszöböt. Az emberek, úgy tűnik, bíznak a Fidesz politikájában, de tudomásul venni a kritikai észrevételeket is.

Milyen kritikai észrevételeket fogalmaztak meg?


Nem kritikát, hanem azt, hogy látják: eladósodott az ország, gazdasági és erkölcsi válság van, kezelni kell a devizahitelesek baját, és még sorolhatnám.

Meglepte a Jobbik szereplése? Mitől olyan erős a városban ez a párt?


Igen, meglepett de ha mindent összeadunk, még mindig jelentős a különbség. A problémát fölvetni egyszerű, megoldást is le kell tenni mellé. De más pártok dolgaival nem nagyon foglalkozom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hazug politikusok
2011. október 17. 16:01
24%-ka ment el negyedszere sikerült megválasztanod magadat, szerintem a 76%-ék felnégyelné az összes pártot. Ez itt a lényeg a többség már kiábrándult a politikából. Valószínüleg 2014-ben országosan 35-40% körül lesz a részvételi arány. Ennyit erről már püspökladányban több ezer szavazott veszített a fidesz város.
kukagyerek
2011. október 17. 12:55
"Féltem, hogy elfogy az emberek türelme" Félhetsz is narancshuszár! Közeleg 2014.
sky.net
2011. október 17. 12:55
na azért van elég gáz a fideszben is : pintér's dream pl nagyon gáz 2 szabálysértés után börtön ?... vagy mit akar már ... minden taxis börtönbe ? minden hivatásos sofőr meg mellé ? bizonyára rendesen átgondolta a sanya mert ekkora baromság a frizurás albertnek, a a nyúl drazsénak se jutott eszébe
vizipipa
2011. október 17. 12:31
Egy időközi választást túlértékelni: hiba. Viszont alábecsülni is. Venni kell a jelzéseket! És reagálni. Püspökladány 2010 Fidesz 57% Jobbik 23% MSZP 15% LMP - (nem volt jelölt) Püspökladány 2011 Fidesz 51% Jobbik 33% MSZP 14% LMP - (most se)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!