Munkatársakat keresek!

2011. augusztus 25. 08:35

Hosszabb távon meg az angliai zavargásokhoz hasonló eseményekre nálunk is fel kell készülni!

2011. augusztus 25. 08:35
Böjte Csaba
Mindennapi

„Munkatársakat keresünk!! Szomorú szívvel írnom le, hogy az utóbbi években, az állami iskolák legtöbb tanára, nem tud a mi példaképünk lenni. Az alapítványnál 2200 gyerek van Erdély minden tájegységén, összesen 63 helységből, tehát tudom, hogy mit beszélek! Sajnos, hihetetlenül ritkán hallok arról, hogy a nyár folyamán a mi gyerekeinknek bár egy kirándulást, vagy egy vidám délelőtti programot szerveztek volna a jól képzett tanáraik, azok akik számára, az osztály létszámokat biztosítjuk. Ősszel jönnek, hogy kell három gyerek az első osztályba, négy meg ötödikbe, de egész nyáron egyetlen foglalkozást nem kínálnak fel a diákjaiknak!? Pedig tudniuk kellene, hogy egy vidám számháború vagy akadályverseny, milyen sok falat le tud bontani a tanár és a diák között! Ha nem teszünk lépéseket a gyerekek felé, akkor hogy tudjuk meggyőzni őket, hogy ne lógjanak, hanem szeretettel, jókedvvel vegyenek részt az órákon? Semmiből semmi sem lesz! Aki nem vet az nem arat! Szerintem a tanár számára is a jólvégzett becsületes munka öröme a legnagyobb fizetség, és a gyermekek hihetetlenül hálásak, ha testvérként melléjük állunk. Ha nem állunk a gyermekek mellé akkor egészen biztos, hogy nem lesz sikeres tanügyi reform, és borítékolni lehet a további kudarcokat az érettségin, mindenféle vizsgán. Hosszabb távon meg az angliai zavargásokhoz hasonló eseményekre nálunk is fel kell készülni!

A felnöt ha nem szeret a gyerekekkel lenni, az ne jöjjön hozzánk dolgozni. A festő szereti a vásznat, a színeket, az ecsetet, minden idejét ezekkel tölti, és így születik a remekmű! A földműves tekintete alatt nő a jószág, mondták a régi emberek. És valóban, az állataiban gyönyörködő gazda sok, nagyon sok időt tölt az ő szeretett jószágaival. Ha egy felnőtt nem szeret a gyerekek között lenni, köztük tenni – venni, akkor az ne menjen nevelőnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2011. augusztus 25. 16:16
Ez az álszent csuhás összelopta magát, benyalt minden vele szóbaálló politikusnak, aztán pofátlanul osztja az észt, meg munkatársakat keres, azaz rabszolgákat éhbérért, azt is állami pénzen, mialatt őtestvérsége Bethlen kastélyt vásárolt, így játszák jobbágy fattyak az arisztokrata szerepet.
enes
2011. augusztus 25. 13:47
"Olaszliszka meg gyakorlatilag bárhol kialakulhat ahol összeverődik tíznél több tücsök." válasz erre És sok ilyen hely van.
kérdés
2011. augusztus 25. 11:33
A Tettek Mezejére lépve, első lépésként el kellene olvasni Csaba Testvér írását.
Honfi-fi
2011. augusztus 25. 09:11
2011.08.25. 09:00 Fogdát alakítottak ki a gyerekeknek a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Juhar utcai szakszolgálati és gyermekvédelmi intézményében, ezért ül az igazgatónő és 27 tanár a vádlottak padjára. A K. Ildikó által vezetett kecskeméti intézményben alkalmazott „fogdáról” akkor hallott először a közvélemény, miután több – az igazgatónő módszereit bíráló – pedagógust is kirúgtak. Ezután számoltak be a sajtónak arról a linóleumos, hatszor öt méter alapterületű, rácsos ablakú, bekamerázott, kezdetben fából, később vasból készült ajtajú dühöngőszobáról, ahová az igazgatónő utasítására a gyerekeket be kellett zárniuk. A legtöbbször egy lány volt fogoly a dühöngőben: két év alatt összesen kilencszer. A legfiatalabb sértett egy kilencéves kislány, aki szándékosan megrongálta a tévét, ezért húsz perc elzárást kapott. Ő később ugyancsak többször megfordult még a dühöngőben. Miután kipattant a botrány, Bagó Zoltán – akkor a megyei közgyűlés alelnöke, jelenleg Magyarország európai parlamenti képviselője – a vizsgálóbizottság vezetője elmondta: a dolgozók közül némelyeknek nem tetszett az igazgatónő határozott fellépé-se és temperamentuma. Ebből adódtak a K. Ildikó és az elbocsátott pedagógusok közötti összetűzések. A fenntartó egy országos sajtótájékoztatón egyenesen így fogalmazott: „lejárató hadjárat indult az intézmény ellen, minek következtében éppen az ellátottak helyzete romlott jelentősen az elmúlt hetekben”. Ehhez képest a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki az igazgatónőt, mire K. Ildikó éhségsztrájkba kezdett, amit aztán pár nap múlva feladott. Az ügyészség szerint is bűncselekmény történt, ezért személyi szabadság megsértése miatt emeltek vádat. A perbefogottak között van szociálpedagógus, gyógypedagógus, szociális szakvizsgás és pedagógus szakvizsgás felső vezető is. A tárgyalás holnap kezdődik. N. N. M. BORSONLINE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!