Jóban, rosszban, szexbotrányban

2011. május 20. 09:34

Végsőkig kitart férje mellett a Valutaalap bukott vezetőjének felesége, ugyanúgy ahogyan Hillary Clinton és még sokan mások.

2011. május 20. 09:34
Varga Betti
Komment.hu

„Nem Strauss-Kahné az első hasonló jellegű szexbotrány, és nem Anne Sinclair az első nő, aki az erős gyanú ellenére is hisz férjében. A legemlékezetesebb eset talán Bill Clinton félrelépése volt Monica Lewinsky-vel. Hillary Clinton kiállt férje mellett, sőt később már politikai összeesküvésként emlékezett vissza a botrányra. Hillary az NBC csatorna 2008. januári Today show-jában úgy nyilatkozott, az egész Lewinsky-sztori egy jobboldalról indított hatalmas konspiráció része volt, amely valójában már akkor elkezdődött, amikor férjét megválasztották elnöknek. (...)

Mi lehet az oka annak, hogy ezek a nők a nyilvánosság előtt rendre kitartanak a férjeik mellett, holott a legnagyobb megaláztatásban van részük? A házasság intézményének tisztelete vagy a férjtől való egzisztenciális függés valószínűleg nem hozhatóak fel erős érvekként, hiszen a hasonló politikusfeleségek általában jelentős magánvagyonnal is rendelkeznek, a házasság intézményét pedig éppen férjük sértette meg. Nem volna kilátástalan a helyzetük a válás után, egyedül sem.

Lehet, sőt valószínű, hogy otthon a nappaliban a megcsalt feleségek gyűlölik és látni sem bírják a férjüket, de abban a társadalmi helyzetben, amiben ők vannak, az ésszerűség úgy kívánja, hogy kifelé mindig a férjükben biztos, elnéző asszonyok szerepét játsszák. Egy szexbotrány után elvált közéleti figura sokkal könnyebben bukik meg végleg a közvélemény szemében, miközben a nehézségeken túljutott, továbbra is házasságban élő politikus megítélése sokkal kedvezőbb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. május 20. 12:18
Joban-rosszban ugyebar..nagy valoszinuseggel szeretheti a ferjet es minden kikapasa ellenere meg mindig. Feladta erte karrierjet - egyik lehiresebb tv-radioriporter volt Franciaorszagban, aztan szep evek jottek..Bar teny, hogy az megiscsak erdekes, hogy DSK felrepesei nem szimpla felrelepesek voltak, tarsult hozza eroszak is. Ez utobbit viszont tulajdonkeppen azert megsem kellett volna csak ugy tudomasul venni..Emiatt akar el is lehetett volna valni. Majd kiderul, hogy s mint folytatodik az ugy.
bookmark
2011. május 20. 11:22
Azt is figyelembe kellene venni, hogy a szocializmusban szocializalodott no maskent gondolkodik mint a kapitalizmusban. Peldaul ha megkerdezunk egy nyugateuropai orszagban pl. Olaszorszagban egy 50-60 koruli not arrol, hogy ki a tarsadalmilag jol viselkedo jo feleseg, azt fogjak mind mondani, hogy a haziasszony, akinek az elethivatasa a csalad es a ferj es a templom. Ebbe szocializalodtak, ez az ertekrendjuk. Ami a legnagyobb gond szerintuk az az, hogy ma a nok is dolgozni jarnak es felborult a csaladi ertekrend. Ez azt is jelenti, hogy a ferfiak mar nem a "padre-padrone", vagyis apa es tulajdonos titulusban vannak, pedig ebben nottek fel ez volt az apa-kepuk. A valasok nagy szama is ezert van. A ferfiak mar nem kepesek eltartani a noket es a gyereket, de teljes kiszolgalast kovetelnek otthon, amire az a valasz, hogy otthon az anyukad meg ki fog szolgalni mint eddig, de itt vagy sok penzt keresel vagy mehetsz haza. A politikai es hatalmi eletben egy no rangjat az hatarozza meg, hogy kinek a felesege vagy az anyukaja. Sajatmaga nem szamit. Persze itt van mar valtozas, de nagyon lassu.
Thomas Müller
2011. május 20. 11:20
Gyarlóság, asszony a neved. - Shakespeare. Kazár asszony esetén kétszeresen.
sky.net
2011. május 20. 10:55
hisz a lószart , pontosan ismeri hogy milyen a faszi , pontosan tudja hogy elkövette ...de a felépített életében , a hűséges szukavilágképben a férj annak hatalma vagyona stb fontos bázispontja a saját önzésének életének önképének , ilyenkor a házinémber az önzés határait a férjen túlra terjeszti ki , gyakorlatilag felhasználja és persze meg is védi ezt a világot a külső támadástól ... mert a saját életét ért külső támadásként értelmezi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!