Európaiság, szolidaritás

2010. december 18. 16:20

Csiba Gábor egy régi harcot harcol tovább rendíthetetlenül, de én nem harcolok, pusztán megírtam a véleményemet a kormány egészségügyi javaslatairól.

2010. december 18. 16:20

Amikor miniszter voltam, őszintén hittem abban, hogy nem csupán az egészségügy finanszírozásának egyensúlyát kell megteremtenünk, hanem olyan fontos átalakításokat indíthatunk el, amelyek – meggyőződésem szerint – a betegek és az orvosok érdekeit egyszerre szolgálták volna. Nem volt örömteli, de tudomásul vettem, hogy ezen átalakítások miatt némelyek, köztük diplomás, finom úriemberek olyan stiláris szabadosságot engedtek meg maguknak, ami sok, nem éppen polgári kifejezéssel gazdagította a hagyományos szakmai érvelés fogalomkészletét.

Akkor sem hivatkoztam a hivatalnak, vagy legalább a nőnek kijáró minimális tiszteletre, s most is csak annyit kérek az Olvasótól, hogy Dr. Csiba Gábor túloldali írását olvasva véletlenül se általánosítson, a magyarországi kórházvezetők nem ebben a hangnemben szokták kifejteni szakmai álláspontjukat. Például el szokták olvasni azt az írást, amivel vitatkoznak, ezért nem mondanák azt, hogy a Semmelweis-tervben a »vizitdíj, a kórházi napidíj bevezetését vízionálom«, amikor éppen azt írtam, hogy a kormányzatot ezzel vádolni demagóg és hamis. Merthogy a vizitdíjat sajnos nem akarják bevezetni, az orvosválasztásért fizetendő díjnak pedig nincs köze a vizitdíjhoz vagy a fizetős egészségügyhöz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Topo
2010. december 20. 11:53
Drága anyám!:D
atila68
2010. december 20. 10:30
"megírtam a véleményemet a kormány egészségügyi javaslatairól" Kedves Ágnes! Hol? Nem mintha, tevékenységét ismerve, érdekelne bárkit, de mégis hol?
drieno
2010. december 20. 09:32
szolidaritás, jól láttam, és horváth ágika képével együtt? merőben szokatlan társítás, különösen az általa átvert "egészségügyi reform" közben tett megjegyzéseinek fényében - "az egészség üzlet", aki nem fizet dögöljön meg stb (aki fizet, az is...álljon sorba, ha bír) jellemzően a legnagyobb gondja az volt, hogy lehetőleg saját, ágy melletti széfje legyen minden betegnek... ágika a szellemóriás, aki nem mellesleg szép példa az egészséges életmódra is egyben szilfid termetével, természetes hajszínével
Kunciaan
2010. december 20. 09:11
Pont ez a hájas álszent némber ír ide ilyeneket ? (Őt a VÁDLOTT megszólítás illeti nem a NŐnek kijáró udvariasság:-)) Aki internet hozzáférést akart biztosítani a hatvan-hetven éves ápoltaknak, beutaltaknak? Fekvőbetegeknek, akik örültek, hogy élteg MÉG és talán klaviatúrát még sosem kezeltek. Aki az apósának az elfekvő acélkészletéből Állami megrendelésre páncéldobozokat gyártatott az egészségügyi intézmények részére, Mi adaófizetők pénzéből? Utána fillérekért lehetett megvenni a páncéldobozokat a lakásfelszerelési és építőipari áruházakban. Internet, és páncéldoboz volt, de a halálos beteg rokonoknak MI vettük meg a gyógyszereket, hogy enyhítsük szenvedéseiket. / személyes példa/ Hány szakképzett egészségügy dolgozó szerződött külföldre ennek a szipirtyónak az minisztersége idején ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!