Hoppá: óriási meglepetést kapott Hámori Luca az ökölvívó-szövetségtől!

2024. augusztus 04. 14:00

A férfitesttel rendelkező Imane Helif jutott tovább hivatalosan, de a magyar szövetség nagy gesztust tett.

2024. augusztus 04. 14:00
null

Nyitókép: Képernyőfotó

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség hivatalos Facebook-oldalán vasárnap délelőtt közölte, hogy az Imane Heliftól egyhangú pontozásos vereséget szenvedő Hámori Luca pénzdíját kiegészíti a bronzéremért járó díjazásra.

Megírtuk: az első magyar női ökölvívó olimpikon, Hámori Luca nemzetközi figyelmet kiváltó mérkőzést vívott a női 66 kilós súlycsoport negyeddöntőjében, s végül egyhangú pontozásos vereséget szenvedett a férfitesttel rendelkező algériai Iman Haliftól.

Íme, a közlemény:

„Hámori Luca kiváló szereplését a Magyar Ökölvívó Szakszövetség külön jutalmazza.

Mint ismert a XXXIII. nyári olimpián

 a magyar ökölvívó csapat két, olimpiai pontszerző 5. helyet szerzett Párizsban, mellyel az elmúlt 12 év legsikeresebb ötkarikás szereplését érte el.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Ügyvivő Testületének tagja, Berkó Lajos a helyszínen izgulta végig versenyzőink olimpiai menetelését. Elmondása szerint elismerés és gratuláció jár a versenyzőknek, Akilov Pylypnek, és a két pontszerzőnek, Kovács Richárdnak és Hámori Lucának, illetve az edzői stábnak, Hamid Tangrinbergenov szövetségi kapitánynak, Nagy Lajos és Varsányi Áron edzőknek és Papp Róbert erőnléti edzőnek.

Berkó Lajos tájékoztatása szerint 

a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hámori Luca pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre!

A MÖSZ ezúton is szívből gratulál a magyar csapatnak, kiemelten a két pontszerző versenyzőnek, bízva abban, hogy a párizsi sikerek jó alapot adnak a sikeres folytatásra!

Hajrá, magyar ökölvívás!”


 

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. augusztus 05. 01:12
A NOB elismerte, hogy hivatalos értesítést kapott Helif Y-kromoszómájáról www.magyarhirlap.hu/sport/20240804-a-nob-elismerte-hogy-hivatalos-ertesitest-kapott-helif-y-kromoszomajarol
zsolti123
2024. augusztus 04. 17:30 Szerkesztve
Egyrészt dicséretes a jutalom, másrészt adkoznék, hogy kiegészüljön aranyra, harmadrészt "A hazai szövetségnek nem sunyítania kellene, hanem "megóvni" az eredményt. Ez ugyanis harc: a sport tisztaságáért és a kategóriákra alkalmazott szabályok egyértelműségéért - végső soron pedig a woke mindent letaroló, erőszakos nyomulása ellen. " Negyedrészt, ha a NOB nem lép, akkor bojkott
bigfater73
2024. augusztus 04. 17:18
Ez a Halif egy terminátor!
wopeti
2024. augusztus 04. 16:15
A férfi induló ignorálva van. Ezt a buziolimpiát meg hamarosan el is lehet felejteni, mert ennek itt vége van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!