Arne Slot és a nemzetközi sajtó is Szoboszlai Dominikról áradozik!

2024. október 03. 13:56

A magyar válogatott középpályása a Bologna elleni Bajnokok Ligája-találkozón liverpooli korszaka egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.

2024. október 03. 13:56
SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

Fotó: thisisanfield.com

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Arne Slot együttese magabiztosan nyerte meg második BL-meccsét is: a Vörösök az AC Milan idegenbeli legyőzése (3–1) után az olasz Bolognát is felülmúlták (2–0).

Ezt is ajánljuk a témában

A találkozón ismét a kezdőcsapatban kapott helyet Szoboszlai Dominik, aki a Vörösök egyik legjobbja volt, többek között ezt emelte ki a Pool holland vezetőedzője is a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón:

„Nem volt könnyű győzelem, de ez természetes, hiszen a Bajnokok Ligájában nagyon sok jó csapat játszik, és a Bologna is közéjük tartozik. Az erőviszonyok kiegyenlítettségét jelzi, hogy több mérkőzésen is kissé meglepő eredmények születtek. Ez felértékeli a mi sikerünket is, jó volt nyerni, pláne ismét kapott gól nélkül, és jó egyéni teljesítményekkel. Mindig a tökéletességre törekszünk, de nincs hibátlan meccs, nekünk is sok mindenben kell még javulnunk, fejlődnünk. Például volt egy szakasza a meccsnek, főleg az első félidő hajrájában, amikor nem mi irányítottunk és kissé beszorított minket az ellenfél, a meccs nagy részében azonban mi irányítottuk a játékot. Könnyebb is pozitívumokat találni a meccsből, amelyből szerencsére több is volt”. 

Arne SLOT
A Liverpool vezetőedzője nem csak a végeredménnyel, Szoboszlai Dominik teljesítményével is elégedett lehetett Fotó: thisisanfield.com

Arne Slot az egyéni értékelésekkel folytatta. A sort a liverpooli színekben 217. gólját szerző Mohammed Szalah-val kezdte, már csak azért is, mert az egyiptomi gólzsák öt egymást követő BL-mérkőzésen volt eredményes:

„Mit is mondhatnék Móról? Azt nyújtja, amit mindenki vár tőle. Ha elég gyakran hozzák helyzetbe, gólokat szerez és ma volt egy nagyszerű gólpassza is. A második gólunk kapcsán mindenki a befejezésről beszél, ez valóban fantasztikus volt, de nem lennénk igazságosak, ha nem beszélnénk az előzményekről, azokról a játékosokról, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az a helyzet kialakuljon, gondolok Virgil van Dijkre, Diogo Jotára, Trent Alexander-Arnoldra és Szoboszlai Dominikra. Virgil adott egy fantasztikus labdát Diogónak, aki megfordult vele, aztán érkezett Dominik – ebben a gólban is részt vett, akárcsak az elsőben –, miközben Trent egy keresztbefutással teret nyitott Szalahnak, aki így megindulhatott a kapu felé, amikor megkapta a labdát, és mesterien kihasználta a lehetőséget, ahogy általában szokta.”

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlainak majdnem minden bejött a Bologna elleni BL-mérkőzésen Fotó: Reuters/Molly Darlington

Szoboszlai teljesítményét többen is kiemelték, a thisisanfield.com például „A mérkőzés emberének” választotta és 8-as osztályzattal honorálta a teljesítményét.

„A találkozó kezdetétől fogva bizonyítási kényszerrel játszott, rengeteg labdát szerzett, és már Mac Allister vezető góljában is tevékeny részt vállalt. A középpályások közül az ő nevéhez fűződött a legtöbb labdaszerzés, és az összjátékban is sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint a legutóbbi mérkőzéseken, ráadásul labda nélkül is remekül mozgott, amely igazolja, hogy kiemelkedett a mezőnyből”.  

A liverpoolfc.com is 8-asra értékelte honfitársunk teljesítményét:

„Hosszú idő után ez volt a magyar játékos legjobb meccse. Rengeteget futott, sok gólhelyzetet alakított ki az első félidőben, azonban ezek közül nem mindegyik zárult eredményesen. A sok futás mellett a szokásosnál több minőség volt a megmozdulásaiban”.

És a 8-asoknak még nem volt vége! 10-es skálán az anfieldindex.com is áradozott Dominik játékát látva:

„A magyar játékosnak nem volt szerencséje, amikor a mérkőzés elején a lövése kevéssel elkerülte a kaput. A támadó középpályás energikus játéka is megakadályozta, hogy a Bologna visszajöjjön a meccsbe, hiszen Szoboszlai a sebességének és remek erőnlétének köszönhetően elfojtotta a bolognai próbálkozásokat. Tökéletes kiugratásából már Luis Díaz is gólt szerezhetett volna, a gólpassz így is összejött Szalah bombája előtt. Remek teljesítmény!”

A liverpoolecho.co.uk szintén 8-ast adott Domnak:

„Sokkal, de sokkal jobb teljesítményt láthattunk tőle, mint a korábbi mérkőzéseken. A Liverpool letámadásra épülő játékának egyik főszereplője volt, rengeteg hazai támadásban benne volt, így komoly szerepet játszott MacAllister és Szalah góljában is!” 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000103
2024. október 03. 17:25
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­ ­­a­ ­s­­­z­­e­­­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­c­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
raktamas
2024. október 03. 16:19
Kár, hogy az RTL rengeteg magyartól elvette, hogy ezt láthassuk... Gondolom gyűjteni akarja az ellenszenvet.
blanconegro
2024. október 03. 15:51
Van egy sikeres magyar. Mindegy miben. A magyargyűlölők rögtön fikázni kezdik. Beszarok bazmeg. Nekem is sok ami róla szól, de meg kell szokni: van egy világsztárunk, ti meg szopjatok le, rohadt bolsevik fattyak!
dodek4b
2024. október 03. 15:31
Sajnálom , de én nem rajongok érte és mégis nap mint nap szembejön velem a médiában. Szerintem ez neki sem használ , így lehet egy embert tönkretenni. A kevesebb hír , biztosan több lenne !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!