Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A magyar válogatott kiesését okozó grúzok óriási kitüntetésben részesültek

2024. július 04. 18:00

Becsületrenddel díjazták az Eb-n a portugálok felett győzelmet arató válogatott játékosait.

2024. július 04. 18:00
30 June 2024, North Rhine-Westphalia, Cologne: Soccer, UEFA Euro 2024, European Championship, Spain - Georgia, Final round, Round of 16, Cologne Stadium, The Georgian players lined up for a team photo before the match.

Nyitókép: 30 June 2024, North Rhine-Westphalia, Cologne: Soccer, UEFA Euro 2024, European Championship, Spain – Georgia, Final round, Round of 16, Cologne Stadium, The Georgian players lined up for a team photo before the match.

Ahogy korábban megírtuk, mivel a magyar labdarúgó-válogatott 3 pontot szerzett az Európa-bajnokság csoportkörében, a többi csoport végeredménye döntött a továbbjutás kérdésében – a az angol és a szlovén együttes döntetlent játszott, ezért a grúz válogatott portugálok elleni váratlan győzelme azt jelentette, hogy nemzeti együttesünk búcsúzott a kontinenstornától. 

A hősisesen küzdő grúz labdarúgó-válogatott viszont 4 ponttal továbbment, de a spanyolok 4-1-re megverték őket a nyolcaddöntőben.Ennek ellenére a grúz nemzeti együttes teljesítménye minden várakozást felülmúlt, nem csoda, hogy Grúziában csupaszív játékuk miatt nemzeti hősként tekintenek az Eb-újonc válogattott labdarúgóira, akik most nagyon rangos kitüntetésben részesültek. 

Szalome Zurabisvili elnök  ugyanis Becsületrenddel tüntette ki a grúz válogatott játékosait, valamint az edzői stábot és a labdarúgó-szövetség vezetőit is, miután a csapat hazaérkezett a németországi Európa-bajnokságról.

Az ünnepséget a főváros, Tbiliszi szívében, a Szabadság téren felállított színpadon tartották, ahol a szurkolók hatalmas üdvözlő serege gyűlt össze. Az államfő személyesen nyújtotta át a Becsületrendet, amelyet azzal érdemelt ki a nemzeti együttes, hogy Grúzia történetében először jutott ki Eb-re, ahol újoncként nagyszerűen helytállt. A labdarúgók teljesítményükért komoly anyagi elismerésben is részesültek. A válogatott harmincmillió larit, több mint négymilliárd forintnak megfelelő pénzjutalmat érdemelt ki, amiért továbbjutott az F csoportból az Eb-n. 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2024. július 05. 18:25
Milyen cím ez már? A mieink kiesését a Svájc elleni NULLA játék okozta, nem a grúzok!
levaijan
2024. július 05. 15:55
1 lari =130 ft,lári fári,de azért elgondolkodtató egy ex szovjet tagköztársaság igy fasz képnél hagyja azt az államot ami az utóbbi 100 év,legjobb 10 évét nyomta meg,bár ebben szerintem o1g őszintétlen.
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­z­­e­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­n­­c­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Zolotarjov
2024. július 05. 07:07
Navalnij gyűlölte a grúzokat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!