Röpködtek a lapok – kőkemény meccsen ikszeltek a csehek a grúzokkal

2024. június 22. 18:59

A bíró összesen 9 alkalommal figyelmeztette a játékosokat a mérkőzésen.

2024. június 22. 18:59
(From L) Czech Republic's defender #05 Vladimir Coufal and Georgia's forward #07 Khvicha Kvaratskhelia fight for the ball during the UEFA Euro 2024 Group F football match between Georgia and the Czech Republic at the Volksparkstadion in Hamburg on June 22, 2024.

Nyitókép: Axel Heimken / AFP

A cseh válogatott és az Eb-újonc grúz nemzeti együttes 1-1-es döntetlent játszott szombaton a labdarúgó Eb F csoportjának második fordulójában. Ezzel Grúzia megszerezte történelme első pontját egy Európa-bajnokságon. A csehek, akik meglepetésre vezettek, és csak drámai végjátékban szenvedtek vereséget a portugálok ellen, vélhatően könnyebb meccsben reményedtek – hiába. 

Ezt is ajánljuk a témában

Sőt, kifejezetten kemény mérkőzést játszott a két együttes, olyannyira, hogy 

a bíró összesen 9 sárga lapot osztott ki a játékosoknak. 

A cseh és a grúz csapatot ismerőknek nem lehetett meglepetés, hogy óriási lendülettel kezdték a meccset, amelynek első átékrészében a csehek tűntek veszélyesebbnek. Hiába voltak azonban helyzeteik, végül csak egy kézzel szerzett, ezért érvénytelenített gólt értek el, és ráadásként a hosszabbításban egy szintén kezezés miatt kapott tizenegyessel  a grúz válogatott szerzett vezetést. 

Czech Republic's midfielder #20 Ondrej Lingr (L) falls as Georgia's defender #04 Guram Kashia (R) fights for the ball during the UEFA Euro 2024 Group F football match between Georgia and the Czech Republic at the Volksparkstadion in Hamburg on June 22, 2024.
Gyakoriak voltak az efféle jelenetek a cseh-grúz mérkőzésen
Forrás: Axel Heimken /AFP

A csehek érhetően úgy léptek pályára a második félidőben, mint akik vért ittak, és beszorították az ellenfelet. Dominanciájuk az 59. percben góllá érett, a Bayer Leverkusen  támadója, Patrick Schick talált be. A gólszerzőt nem sokkal később egy sérülés miatt le kellett cserélni, de a helyére érkezett Mojmir Chytil nagyon jól szállt be, és majdnem gólt is szerzett. 

A csehek mindent megtettek a győzelemért, és a meccs további részében óriási fölényben játszottak, a grúzoktól mindössze egy-két kontrára futotta, ám ez majdnem drámai végkifejlethez vezetetett. 

A cseh csapatnak minde erőfeszítése ellenére sem sikerült gól szereznie, az utolsó pillanatban a grúzok három az egyhez vezethették kapura a labdát, Lobzsanidze óriási gólhelyzetben fölélőtte.  

A döntetlen a magyar labdarúgó-válogatott szempontjából kifejezetten jó eredmény, hiszen így a cseheknek nagyon nehéz dolga lesz, mert meg kell verniük a törököket a továbbjutásért az utolsó fordulóban. A mieink még reménykedhetnek, hiszen ha legyőzik a skótokat, lehetséges, hogy beférnek a négy legjobb harmadik helyezett továbbjutó közé. 
Georgia-Csehország 1-1 (1-0)
Hamburg, v.: Daniel Siebert (német)
gólszerző: Mikautadze (45+4., 11-esből), illetve Schick (59.)
sárga lap: Kasia (37.), Gvelesziani (82.), Mekvabisvili (83.), Kocsorasvili (95.) illetve Coufal (18.), Provod (40.), D. Jurasek (47.), Holes (53.), Soucek (81.)  

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. június 23. 05:45
Pedig jól mutatott volna a cikkben harminchatszor, hogy "a georgiaiaknál van a labda"...
Atti bá
2024. június 22. 19:34
Ez az 1:1 még jól jöhet.
NorthernOutlaw
2024. június 22. 19:19
Jó végre grúznak olvasni a grúzokat!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!