Mi a helyzet Szoboszlai Dominik sérülésével?

2024. június 26. 10:09

Megpróbálták kideríteni, miért nem tud jól teljesíteni a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a németországi Európa-bajnokságon.

2024. június 26. 10:09

Nyitókép: Fotó: Tom Weller/DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Már az Eb előtt, az Izrael elleni debreceni felkészülési meccsen sokakat megijesztett Szoboszlai Dominik, amikor úgy jött le a pályáról, hogy bekötözték a combját. A Liverpool középpályása később azt mondta, nincs gond, csak beállt a lába, és nem akartak kockáztatni. Az Európa-bajnokságon Svájc és a Németország ellen is az látszott, közel sincs százszázalékos állapotban, nem úgy játszik, mint korábban, s mint aki egészséges. A megszokottnál kevesebbet futott, kevesebbet vállalkozott, nem játszotta be úgy a pályát széltében és hosszában, ahogy megszokhattuk tőle. Mint kiderült, a németek elleni meccs után edzéseket hagyott ki, s bár a hivatalos kommunikáció szerint nem volt baja, csak regenerálódott, a skótok elleni meccsen még látványosabb volt, hogy nem tud teljes erőbedobással futballozni. 

Bár a szövetség részéről minél kevesebb információt próbálnak kiszivárogtatni Szoboszlai egészségi állapotáról, Marco Rossi szövetségi kapitány a Skócia ellen 1–0-ra megnyert stuttgarti meccs után őszintén nyilatkozott a csapatkapitánya állapotáról.

„Kisebb izomfájdalmai vannak, nem edzett a német és a skót meccs között. A szakemberek kezelték őt, de Szoboszlai nélkül nincs magyar csapat, s ő is játszani akart, ezért tettem be őt most is a kezdőbe. Elárulom, le akartam őt hozni az utolsó tíz percben, de aztán úgy döntöttem, Dominik játékában mindig benne van a gól, még akkor is, amikor nem százszázalékos, ezért végigjátszotta a meccset”mondta a mester.

Ezt is ajánljuk a témában

Később maga az érintett, Szoboszlai is megszólalt az állapotáról a mérkőzés helyszínén.

„Voltam már jobb állapotban is, fáj még a lábam. Két napot regenerációval töltöttem, remélem, a következő meccsre jól leszek” 

– idézte a Magyar Nemzet a csapatkapitányt.

Mármint, ha lesz következő mérkőzésünk az Eb-n. Mint köztudott, a magyar válogatott három ponttal a harmadik helyen zárt az Eb A csoportjában, és az, hogy lesz-e még szerepünk ezen a tornán, immáron a többi csoport eredményeitől függ. A nyolcaddöntőbe jutáshoz be kellene férni a négy legjobb csoportharmadik közé. Sajnos az angolok nem tették meg azt a szívességet nekünk kedden, hogy legyőzzék a szlovénokat. Így most azért kell imádkoznunk, hogy szerdán este a törökök megverjék a cseheket, a portugálok pedig a grúzokat.

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2024. június 26. 22:59
Lesz idő kipihenni, mert a portosok is megoldották a lehetetlent. Ha vigasztal valakit, akkor gondoljon bele a szőröstalpak lelkébe akik 4 pontal nem jutottak tovább.
v4nmeeg1p3psid
2024. június 26. 13:38
„Megpróbálták kideríteni, miért nem tud jól teljesíteni a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a németországi Európa-bajnokságon.” Korai magömlés? Merevedik, ha niggert lát? Csak tipp. Tippmix!
formaegy-2
2024. június 26. 11:08
Ez beszédesebb: "A portugálok már arról beszélnek, megérné-e kiejteniük a magyar válogatottat" Az angoloknál is várható volt, ráadásul meg is könnyítette a helyzetet, hogy továbbjutók voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!