Lukaku újabb érvénytelen gólt szerzett, a románok kikaptak, de nincs miért szégyenkezniük – Belgium-Románia 2-0

2024. június 22. 22:59

Az „E” csoportban minden csapatnak 3 pontja van, azaz bármelyik továbbjuthat, és bármelyik kieshet.

2024. június 22. 22:59
Belgium's forward #10 Romelu Lukaku (R) and Romania's defender #03 Radu Dragusin jump for the ball   during the UEFA Euro 2024 Group E football match between Belgium and Romania at the Cologne Stadium in Cologne on June 22, 2024.

Nyitókép: Angelos Tzortzinis / AFP

Álomszerűen kezdődött a belgák szempontjából a labdarúgó Európa-bajnokság csoportmeccseinek 2. forulójában szombaton rendezett Belgium-Románia találkozó, hiszen már a 2. percben gólt szereztek. Egy labdarszerzést követően gyors támadást vezetttek, Lukaku kapott jó labdát középen, de a kapunak háttal Tielemanshoz passzlt, aki 16 méterről könnyedén lőtte a labdát a jóbb alsóba. 

Ez volt a harmadik leggyorsabb gól az Európa-bajnokságok történetében.

A belgáknak számos helyzete akadt az első félidőben, de hiába próbálkozott De Bruyne (többször is), Verthongen, Doku, és Lukebakio, egyik sem tudott gólt szerezni. A román csapat pedig az ukránok meglepetésszerű legyőzését követően ezen a meccsen is megmutatta, hogy számolni kell velük, Mihaila, Man és Bruca is gólt szerezhettek volna az első játékrészben. 

Ezt is ajánljuk a témában

A hátrányban lévő románok a második félidőben is jelezték, hogy messze nem adták fel, Man már az első percben próbálkozott, de Casteels védeni tudott. A belgák támadtak többet, De Bruyne többször is közel járt a gólhoz, de közben olyan óriási védelmi hibákat követtek el, hogy a román csapat többször is kiegyenlíthetet volna. Érezték a románok, hogy kockáztatni kell, így teljes erővel támadni kezdtek. 

A belgák persze kontrákkal válaszoltak, amitől gyakorlatilag megszűnt a középpályán a játék, mindkét csapat szinte akadályalanul futott fel a másik tizenhatosáig. 

A 64. percbena belgák legjobbja, De Bruyne pontosan indította Lukakut, aki a védők elé kilépve a obb alsóba lőtt, de a videobíró vizsgálatát követően a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, ezért a belga erőcsatárnak továbbra sincs érvényes gólja az Eb-n. 

A 68. percben Man egyedül mehetett, és simán egyenlíthetet volna de 12 méterről a kapusba rúgta a labdát. A románok kockáztattak, nagyon kinyíltak, és ezt ki is haználta a belga csapat. A 80. percben De Bruyne indult meg egy labda utána, amit mint kiderült egy román játékos fejelt a kapuja felé, és hiába  jött Nita, épp el tudta pöckölni mellette a labdát, ami a kapu sarkába gurult. 

Izgalmas meccsen két góllal nyertek a belgák, ám a románoknak nincs oka szégyenkezni, hiszen több lehetőségük is lett volna egyenlíteni a jóval erősebb ellenféllel szemben. A belgák számára ugyanakkor figyelmeztető jel lehet ugyanez a védelmük állapotát illetően. Érdekesség, hogy vereségük ellenére továbbra is a románok vezetik majd az E-csoportot, amelyben mind a négy együttesnek, 

Belgiumnak, Romániának, Ukrajnának és Szlovákiának is 3 pontja van, azaz még bármelyik továbbjuthat, de még bármelyik ki is eshet. 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wakan24
2024. június 23. 07:34
Szerencsére még a meccs vége előtt átálltak a belgákhoz.
Novicsok-5
2024. június 23. 01:13
Láttam a mérkőzést. Volna mit tanulnunk a románoktól küzdésből és akarásból.
monuskaroly
2024. június 22. 23:24
Ezért nem kell szégyenkezniük, de sok másért igen!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!