Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Meglepő helyen döntöttek Gulácsi Péter sorsáról

2024. május 25. 18:14

Nem is olyan rég még a visszavonulását fontolgatta a magyar válogatott kapusa – azóta nagyot fordult vele a világ!

2024. május 25. 18:14
GULÁCSI Péter; ORBÁN, Willi
Vámos Tamás

Nyitókép: A magyar válogatott és az RB Leipzig oszlopai: Willi Orbán és Gulácsi Péter Fotó: MTI/EPA Martin Divisek

***

Az elmúlt években nem mindennapi mélységeket és magasságokat járt meg a magyar válogatott kapusa. Gulácsi kálváriájáról már korábban is írtunk. 

Ezt is ajánljuk a témában

Tortúrája 2022 októberében kezdődött (Gulácsi a Bildnek is nyilatkozott, amelyből a Mandiner szemlézett), amikor egy Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen súlyos, elülső térdszalag-szakadást szenvedett. Már akkor sejteni lehetett, hogy sokat kell kihagynia – majdnem egy évig, egészen pontosan 344 napig tartott a teljes felépülése. Két műtéten is átesett, és ebben az időszakban komolyan fontolóra vette visszavonulását is.

Ezt is ajánljuk a témában

GULÁCSI Péter
A mélypont, a Celtic elleni súlyos sérülés... Fotó: Imago 

 

A közelmúltban erről így nyilatkozott a Csisztu Sport Castnek: 

„Volt pillanat, amikor még talán én sem, hogy a visszatérésem bekövetkezhet. De tudtam, hogy a kis dolgokban talán türelmetlen vagyok, de a nagyokra tudok várni, ez is segített átvészelni ezt a mélypontot. Hatalmas segítség volt, hogy tavaly nyáron hazaengedtek, kellett a környezetváltozás. Otthon aztán Halmai Tamás, a válogatott fiziósa segítségének köszönhetően éreztem: nap, mint nap tér vissza az élet a siralmasan vékonyra fogyó lábizmaiba. 

Úgy nézett ki a combom, mint a felkarom, sokszor azt hittem, innen már nincs visszaút.

 Ám már az elmúlt esztendő végén, az összetartásokon éreztem, hogy erősebb vagyok a korábbi, jó formában lévő önmagamnál, és ahogy én egyre magabiztosabb lettem a kapuban is”.

Gulácsi eleinte csupán a Német Kupa-mérkőzéseken jutott szóhoz, de „ahogy én lettem egyre magabiztosabb, úgy lett egyre bizonytalanabb vetélytársam, Janis Blaswich”.

Ebben az időszakban utasította vissza az angol Nottingham Forest ajánlatát os, ez is jelzi: maximálisan bízott önmagában. E folyamat aztán kedvező fordulatot vett: februárban már bajnoki mérkőzésen is lehetőséget kapott Marco Rose vezetőedzőtől, ezután pedig már 

kirobbanthatalanná vált a kapuból, s mindezt klasszis teljesítménnyel hálálta meg: a Bundesliga-játékosok közül az egyik legjobb átlagteljesítményt nyújtva 13 mérkőzésen csupán kilenc gólt kapott.

 ráadásul a legjobb védési hatékonyságot mutatta be, nem véletlen, hogy az RB Leipzig is szárnyalt: ebben az időszakban veretlenül, 31 pontot gyűjtve maradt az élmezőny stabil tagja.

GULÁCSI Péter
Öröm a köbön Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Nem véletlen, hogy a lipcseiek szakmai stábja jövőre a bajnoki cím megszerzését tűzték ki, ehhez pedig együtt szeretnék tartani a játékoskeret gerincét. A spanyolországi Mallorcán tartott csapatépítőn Marco Rose vezetőedző, Rouven Schröder sportigazgató és a Red Bull futballfelelőse, Mario Gómez úgy döntött: hiába igazolták le 10 millió euróért (3,9 milliárd forintért) az egyik legnagyobb belga kapustehetséget, Maarten Vandevoordtot – neki egyelőre a kispad, maximum a Német Kupa-mérkőzések maradnak.

E kedvező fordulatnak azért is örülhetünk, mert Gulácsi Péter immár nem csak teljesen egészségesen, hanem kellő önbizalommal is vághat neki az Európa-bajnoki felkészülésnek. 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:03
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­k­­e­l­­d­ ­­a­ ­­s­z­e­­­x­i­­ ­p­u­n­c­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Cs72
2024. május 26. 07:22
A magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa a gyűlölet elleni kiállásra szólított fel. Gulácsi Péter, a német Bundesligában szereplő RB Leipzig magyar válogatott kapusa Facebook-bejegyzésben jelezte, hogy kiáll a szivárványcsaládok mellett.
szintetikus
2024. május 25. 18:37
A fideszes pribékeknek nem ő a kedvenc focistájuk. :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!