Ez az oka a Liverpool és Szoboszlai Dominik visszaesésének

2024. április 12. 12:07

Csank János korábbi szövetségi kapitány amondó: hamar kijöhet a gödörből a Premier League bajnokaspiránsa és a magyar válogatott csapatkapitánya is.

2024. április 12. 12:07
SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

Nyitókép: MTI/EPA/Adam Vaughan

A jelenleg a Tarpa SC szakmai igazgatójaként dolgozó szakember nem is titkolja: óriási baklövésnek tartja, hogy fél évvel a szezon vége előtt bejelentették: Jürgen Klopp távozik Liverpoolból. „Ez körülbelül olyan, mint hogy ha el akarnék költözni a feleségemtől, de már fél évvel előtte bejelenteném, hogy csomagolok...” A korábbi szövetségi kapitány azt is hozzátette, abszolút várható volt a Liverpool visszaesése, hiszen egy idényen keresztül nem lehet egyfolytában a csúcson lenni. 

Számomra inkább a Pool eddigi szárnyalása volt meglepő, hiszen rengeteg olyan mérkőzést nyertek meg a hajrában, amelyekben nem volt benne a győzelem, mégis óriási szerencsével megszerezték a három pontot”

– fogalmazott. 

Arra a kérdésre, mennyire lepte meg, hogy az Atalanta az Anfield Roadon mosta le 3-0-ra Jürgen Klopp együttesét, Csank János kifejtette, az Atalanta első félidőben is kihagyott két nagy helyzetet, és bár a Liverpool rúgott egy kapufát is, kisebb meglepetésre ők pánikoltak be, nem tudtak gólt rúgni, a játékosok egyre inkább türelmetlenné váltak, ezzel is magyarázható, hogy az olasz rivális már az első játékrészben megszerezte a vezetést. 

„S ahogy ilyenkor lenni szokott: a szünet után az Atalantának minden bejött – a Liverpoolnak semmi.... Tegyük hozzá: 

ezen a szinten ennyire gyenge védekezést már rég láttam, mint amit az El-negyeddöntőben a Liverpool bemutatott.”

Az első tőrdöfés: Gianluca Scamacca (középen) megszerzi a vezetést az Atalantának az Anfield Roadon Fotó: MTI/AP/Jon Super

Mint ismert, Szoboszlait több portál is a Vörösök egyik leggyengébb játékosának tartotta, ezzel kapcsolatban a sportvezető lapunknak elárulta, már azon is csodálkozik, hogy sztárolni kezdték, és egyből világklasszisnak kiáltották ki őt. 

Kicsit szélsőségesnek érzem a megítélését. Dominik remek futballista, akiből egyértelműen világklasszis válhat, de egy-két gyengébb meccs után sem kell a földbe döngölni őt”

– fogalmazott. 

Csank János szerint a válogatott csapatkapitánya az a típusú játékos, akit hagyni kell játszani. Úgy érzi, a Liverpoolban kicsit kötött szerepkörben futballozik, többet kellene magára vállalnia; gyakran a biztonságos passzokra törekszik, ezért sem érzi igazán pörgősnek a játékát. 

„Azt kívánom neki, hogy legyen egészséges, és élvezze a futballt!  Az Atalanta ellen valóban nem játszott jól, és több szituációban is rossz megoldást választott, de ettől még nincs Szoboszlai-probléma. A lényeg: a sikert és a hullámvölgyet is tudni kell kezelni. Ami nem is igazán hullámvölgy, csak annyit mondogatják, hogy te is elhiszed...” – folytatta. 

A Premier League-ben rég nem látott, kiélezett harc zajlik a bajnoki címért a 71 pontos Arsenal és Liverpool, valamint az egy egységgel kevesebbet gyűjtő Manchester City között. Melyik csapat lesz a befutó? Mennyire zavarhatja meg e váratlan EL-kudarc a Vörösöket? – tettük fel a kérdést a korábbi szövetségi kapitánynak, aki szerint nagyon érdekes a szituáció, ugyanis a Manchester Cityt kicsit gyengébb a riválisainál, ők rúgták a legkevesebb gólt is. 

Az Arsenalon pedig nem tudok kiigazodni: az utóbbi években mindegyik idényt hatalmas lendülettel kezdik, aztán mindig becsúszik egy-két váratlan hiba. Kíváncsi vagyok, hogy pszichikailag mennyire bírják majd a hajrát. Viszont ha a Pool jól jön ki az Atalanta elleni pofán verésből, simán be tudják húzni a bajnoki címet”

– szögezte le Csank János, aki szerint most derül ki egyértelműen, hogy a már távozó Jürgen Klopp illetve az öltöző mennyire erős Liverpoolban.

A Liverpool – Atalanta EL-negyeddöntő első mérkőzése összefoglalóját itt nézhetik meg:

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­g­ö­­­s­­ ­l­­á­n­­­y­­­o­­k­­­ ­v­­­á­­­r­­n­­­a­­k­­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
MyOp
2024. április 12. 16:28
De, ugye ettől még holnap felkel a Nap?
Genusnextgen
2024. április 12. 16:27
Az idénre tervezett Egységnapot 2025-ben tartja meg a református egyház. Erről azért is döntött közösen, teljes egyetértésben a Kárpát-medencei református egyházkerületek tíz püspöke és tíz főgondnoka, hogy testvéri együttlétünk és egyik legjelentősebb rendezvényünk ne válhasson a jelenlegi felfokozott hangulat áldozatává vagy politikai haszonszerzés eszközévé" Amíg a pedofilszopkodó Balog le nem mond addig nyugodtan kihúzhatják az összes hasonló rendezvényt a naptárból. Vannak dolgok, amelyek sosem évülnek el. Ez egy ilyen, mégha az eresztényeknek nem is tetszik Buksikáim.
lola51
2024. április 12. 16:10
Lesz visszavágó,egyeseknek a kispadon,vagy ott sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!