Műteni kell a Ferrari pilótáját, a következő nagydíjon egy 18 éves versenyző helyettesíti

2024. március 08. 16:20

Carlos Sainz Jr. orvosi kezelésre szorul, ezért nem tud részt venni a szaúdi versenyen.

2024. március 08. 16:20
Szingapúr, 2023. szeptember 14.
Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának otthont adó Marina Bay utcai pályán 2023. szeptember 14-én. A futamot szeptember 17-én rendezik.
MTI/EPA/Tom White

Vakbélgyulladás miatt nem tud részt venni a Forma-1 idei második versenyén dzsiddában ifjabb Carlos Sainz – közölte a pilóta csapata az X-en. A Scuderia Ferrrari bejegyzése úgy fogalmaz, 

„Carlosnál vakbélgyulladást állapítottak meg, és műtétre szorul. A harmadik szabadedzésen és a hétvége hátralévő részében Oliver Bearman helyettesíti, aki ennek következtében nem vesz részt a Formula–2 itteni fordulójának folytatásában. A Ferrari család gyors felépülést kíván Carlos számára!”.

A Ferrari pilótája a hírek szerint a hét elején rosszul érezte megát, és a szerdai médianapon sem vett részt. A spanyol pilóta a csütörtöki szabadedzéseken végül elindult, de kiderült vakbélgyulladása van, amit műteni kell, ezért nem fog tudni versenyezni. Az istálló úgy döntött, hogy Sainz-ot a minössze 18 éves Formula-2-es versenyzőjük, Oliver Bearman fogja helyettesíteni a szaúd-arábiai versenyhétvégén

Dzsidda, 2024. március 8.
Oliver Bearman, a Ferrari brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának harmadik szabadedzése elõtt a dzsiddai utcai versenypályán 2024. március 8-án. Bearman a betegséggel küzdõ spanyol Carlos Sainzot helyettesíti. A futamot március 9-én rendezik.
MTI/AP/Darko Bandic
Oliver Bearman, a Ferrari 18 éves brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának harmadik szabadedzésén
Forrás: MTI/AP/Darko Bandic

A Nemzeti Sport cikke szerint Bearman 2021-ben megnyerte a Formula–4-es bajnokságot, majd a következő évben harmadik helyen zárt a Formula–3-ban. 2023-ban már a Formula–2-ben versenyezhetett – az idény során négy győzelmet aratott, s a 6. helyen végzett az év végi összesítésben. A brit pilóta idén is a királykategória előszobájában nevezett bajnokságban indulhat a Prema Racing színeiben. 2021 végén lett a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja. Először tavaly vezethetett F1-es autót egy privát teszten, majd Mexikóban és Abu-Dzabiban is részt vehetett az első szabadedzésen, amelyen az egyik Haast vihette pályára.  

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Tom White

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­s­­­ ­l­á­­n­­y­o­k­ ­­v­­­á­­r­n­­­a­k­­­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!