Sorsoltak a Magyar Kupában: Diósgyőr–Ferencváros a negyeddöntőben

2024. február 29. 22:46

Az Újpest 2–1-es legyőzésével a Paks jutott csütörtök este utolsóként a legjobb nyolc közé a kupában.

2024. február 29. 22:46

Továbbra is csak bukdácsol az Újpest labdarúgócsapata, amely csütörtökön a vezetőedzőjét is elveszítette. Mészöly Géza egy plusz két hónapos eltiltást kapott a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett „rasszista tartalmú nyilatkozatáért”. A három hete kinevezett szakember a Diósgyőr ellen 2–1-re megnyert bajnoki találkozót követően az általa becserélt Franklin Sasere dicsérete közben sértő jelzőt használt a nigériai játékos bőrszínére vonatkozóan. Emiatt büntette most az MLSZ.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Újpest fellebbezett a határozat ellen, de annak nincs halasztó hatálya, így a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében sem ülhetett le a kispadra a bajnokságban listavezető Paks ellen. 

A lilákat Víg Péter másodedző irányította a zöld-fehérek ellen. A Megyeri úti mérkőzésen az első félidő derekán Skribek szerzett vezetést a vendégeknek, majd a szünet után nem sokkal Radosevics egyenlített. A rendes játékidőben 1–1 lett az eredmény, így jöhetett a hosszabbítás, amelyben Könyves góljával 2–1-re megint vezetett a Paks, s végül ez elég volt a győzelemhez, és a továbbjutáshoz.

A meccs után nem sokkal az M4 Sport stúdiójában megtartották a Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolását is. Ezen kiderült, hogy a bajnoki címvédő Ferencváros a tavalyi kupagyőztes Zalaegerszeget búcsúztató Diósgyőr vendége lesz. A kiesés elöl menekülő Kisvárdához az újonc MTK látogat. A versenyben maradt két másodosztályú együttes közül az NB II-ben listavezető Nyíregyháza a Kecskemétet, a Vasas pedig az Újpesten győző Paksot kapta ellenfélnek. A negyeddöntős mérkőzések hivatalos játéknapja április 3., de ez még változhat a tévéközvetítések miatt, a pontos menetrendet az MLSZ hamarosan közölni fogja. Az elődöntőre április 24-én, a fináléra – amelyet a Puskás Arénában rendeznek meg – május 15-én kerül sor.

 

MOL Magyar Kupa

A negyeddöntő párosítása

Kisvárda–MTK Budapest

Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)–Kecskeméti TE

Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC

Vasas FC (NB II)–Paksi FC

Fotó: Újpest FC Facebook

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­s­ ­­l­­á­­n­­­y­­o­­­k­­ ­­v­­­á­r­­n­a­­k­­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
dave
2024. március 01. 09:13
Ez a Fradi most verhető, a Loki ellen is fosul játszottak. Csak a Diósgyőr!!!!!
zolka50-52
2024. február 29. 22:51
Hajrá Diósgyőr!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!