Kubatov még mindig mérges: „Ez nagyon barátságtalan és sportszerűtlen lépés!”

2024. január 27. 16:08

A Ferencvárosi TC elnöke a HírTV-nek José Mourinhóról, Csercseszovról, a női kézicsapat szponzori szerződésének felbontásáról, és egy új közép-európai labdarúgóliga létrehozásának tervéről is beszélt.

2024. január 27. 16:08
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke

Exkluzív interjút adott a Hír tv-nek Kubatov Gábor. A Ferencváros elnöke részletesen beszámolt a klubot érintő hírekről, többek között a labdarúgócsapat edzőjével kapcsolatos pletykákról, a női kézilabdacsapat szponzori szerződésének felbontásáról, és egy új közép-európai labdarúgótorna létrehozásáról is. 

Kubatov: A szponzori szerződés felbontása sportszerűtlen és barátságtalan lépés volt

Mint arról a Mandiner is beszálmolt, váratlanul és egyoldalúan felbontotta az FTC női kézilabdacsapatával kötött szponzori szerződését a MAHART Passnave Kft. A klub elnöke akkor indulatos bejegyzésben reagált a történtekre, és jelezte, a Ferencváros jogi lépéseket tesz az ügyben. Kubatov a HírTV-nek elmondta, hogy a 49 százalékban svájci tulajdonú, 51 százalékban pedig a magyar állam által birtokolt cég úgy bontotta fel a szerződést, hogy ezt a klub felé nem is jelezte. 

Ez szerintem egy nagyon barátságtalan és nagyon sportszerűtlen lépés.

 ... Sportszerűtlen, mert egy nemzetközi hírű csapatot, Európa egyik legjobb kézilabdacsapatát hozzák kellemetlen gazdasági helyzetbe, és aki kezelt már költségvetést, pontosan tudja, hogy ezek előre, évekre megtervezett költségvetések. Most bejelentettük, hogy jövőre milyen játékosokkal fogunk játszani, kiket fogunk leigazolni, és nyilván ez az összeg is benne volt a terveinkben” – jelentette ki a Fradi elnöke, megerősítve korábbi kijelentését, miszerint jogi úton tervezik megszerezni a pénzt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kubatov hozzátette, hogy a MAHART szerint azért bontottak szerződést, mert visszaesett a csapat teljesítménye, ám szerinte épp ellenkezőleg, most van a csúcson a női kézilabdaegyüttes. A klubelnök utalt arra is, hogy a szponzori szerződés felbontása mögött valójában az Építési- és beruházási minisztérium döntése áll. Úgy fogalmazott, „a bíróságon majd eldöntik, hogy kinek volt igaza, de én nem látok olyan indokot, amivel a cég, a minisztérium vagy a magyar állam meg tudná védeni az érdekeit, és 

a Ferencváros a legvégsőkig fog küzdeni ezért a pénzért”

Mint mond az érintett tárca?

Az ügyben a Lázár János vezette minisztérium korábban az alábbiakat közölte: „Lázár János építési és közlekedési miniszter minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését. A közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű, a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek szolgáltatásaik minőségének javítására, és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk.”

Mourinho lehet a Fradi edzője? 

A Ferencváros vezetője nevetve reagált a hírre, miszerint a Romától távozó José Mourinho lehet a Fradi új edzője. „Van edzőnk. Én ráadásul nem is szoktam rángatni a kormányt  Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon jó embernek tartom, és általában be is szoktam tartani a szavamat. Tehát hogyha megállapodtunk valamiben, akkor én próbálok a legvégsőkig kitartani valaki mellett. Úgyhogy eszünkbe sem jutott, nem is gondoltunk erre, hogy ő (Mourinho) jöhet a Ferencvároshoz” – fogalmazott Kubatov. 

A klub elnöke szerint az elmúlt év az edzőváltások miatt emberileg nagyon nehéz volt. Mint mondta, 

bízott Szatnyiszlav Csercseszovban, és hosszú távra tervezett vele, de szerinte az „öltöző szépen lassan megette” az edzőt,

és hiába szerződtettek új játékosokat, hogy friss levegőt hozzanak az öltözőbe, az orosz edző nem adott nekik lehetőséget. Beszélt arról is, hogy a Klaksvík elleni BL-kiesést követően kiállt a szurkolók elé, és elmondta, hogy levonják a  megfelelő következtetéseket, majd még aznap, azonnali hatállyal menesztette Csercseszovot. 

Kubatov Gábor úgy fogalmazott, „ilyenkor mindenki sumákol. 

Nem akartam sumákolni, hát én pontosan láttam, hogy mekkora a baj, tisztában voltam vele.

 És ha nekik fájt, akkor nekem kétszer annyira fájt az egész történet”. Beszélt Máté Csabáról is, aki szerinte pillanatnyilag a klubhoz illő legjobb megoldás volt, de nem nagyobb, mint a Ferencváros. Szerinte olyan edzőre van szükségük, aki mindig feljebb vágyik, és Sztankovics ilyen ember. 

A Fradi hosszú távú célja, hogy megnyerje a Bajnokok ligáját, de ez szerinte még nagyon messze van, és addig azt szeretné, hogy a nemzetközi kupákban egész Európa a Ferencvárosra figyeljen. Meglepetést szeretnének okozni az Európai Konferencia Ligában, ahol a zöld-fehérek ellenfele az El-ből kiesett görög Olimpiakosz együttese lesz a nyolcaddöntőbe jutásért. 

Az interjú második részében, amelyet január 29-én este láthatnak a Hír tv-ben, beszélt arról is, hogy egy új, kelet-közép-európai labdarúgóliga létrehozásáról is tárgyalt az Európai Labdarúgó-szövetség vezetőivel. 

Az interjú első felét itt tekinthetik meg: 

Nyitókép: Képernyőfotó/M4 Sport

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. január 27. 20:09
Kocka Pzbi, A sportszerű pénz a jegybevétel és a versenyek közvetítési díja. Minden más, különösen a cégektől kizsarolt TAO támogatás, az állami cégek sporttámogatásra kötelezése sportszerűtlen talpalás az adófizetők arcába.
nebulo15
2024. január 27. 19:42
Jó lenne már rájönni arra, hogy egy csóré, szegény országnak sokkel kevesebb élsportolót szabadna csak eltartani. Azt a kevés pénzt ami van sokkal inkább a tömegsportba kell befektetni, úgy lesz több egészséges ember, nem úgy, hogy arany tálcán szolgálnak ki pár száz, ezer élsportolót. A Fradi meg kussoljon agyon vannak ajnározva, pénzzel kitömve !
Kerezs
2024. január 27. 19:11
A Csercseszov pénzből, meg a kicsinált kézilabdás edző pénzéből -amit talán még most is fizetnek- esetleg futná egy két dologra. A játékosigazolásokról meg már nem is érdemes beszélni. El kéne menni tanulni Kecskemétre. ( Költséghatékonyság)
macskusz-4
2024. január 27. 17:59
Gereblyézni kell multiktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!