Brutális büntetéssel sújtja a FIFA az egyik legismertebb magyar focicsapatot

2023. december 13. 16:52

Nem elég, hogy az NB II-ben a vártnál jóval gyengébb őszt zárt a klub, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség is súlyos szankciót léptetett életbe velük szemben.

2023. december 13. 16:52
BUDAPEST HONVÉD

Siralmas őszt zárt a Budapest Honvéd. A mindenki által remélt feljutásra már nincs esély, az edzőváltást követően (a nagyközönség előtt teljesen ismeretlen Pinezits Máté helyett a klub korábbi támadója, a rutinos Csertői Aurél érkezett a Bozsik Arénába) is csak a 11. helyen zártak Bobálék. 

És ha ez nem lenne elég, a napokban az is kiderült, hogy

az évek óta tartó mélyrepülés és a  felelőtlen gazdálkodás következtében a klub ma már nem egy labdarúgójának komoly összegekkel tartozik.

 Az egyik, már nem Magyarországon játszó légiós ezt nem hagyta annyiban, és feljelentette a 14-szeres magyar bajnok egyesületet. Az ügy a FIFA-ig is eljutott, amelynek illetékesei nagyon súlyos büntetést szabtak ki a klubra: 

a nemzetközi szövetség három átigazolási időszakból zárta ki Puskás Ferenc, Czibor Zoltán, Tichy Lajos és Détári Lajos korábbi együttesét.

Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag másfél évig nem tud új játékost szerződtetni az egyesület. 

CSERTŐI Aurél
Csertői Aurél vezetőedző gondban - játékosok nélkül nehéz lesz jó csapatot építenie 
Fotó: honvedfc.hu

A sportal.hu megkeresésére a nemzetközi szövetség megerősítette: már életbe is lépett a büntetés.

„Megerősítjük, hogy a Vitarendezési Bizottság (Dispute Resolution Chamber) 2023. október 30-án hozott döntése értelmében a klubot kizárjuk az új játékosok – akár hazai, akár nemzetközi – regisztrálásából egészen addig, amíg az esedékes összeget ki nem fizetik az érintettnek.

 Az eltiltás maximális időtartama legfeljebb három teljes és egymást követő regisztrációs időszakra terjed ki" - szól a FIFA verdiktje.

A hírek szerint hamarosan új támogató érkezését jelenthetik be Kispesten. Amennyiben ez tényleg bekövetkezik, a tartozásokat is rendezi az egyesület, akár már a télen jelentősen erősödhet a Budapest Honvéd NB II-es kerete. Az őszi szereplés után mi mást is mondhatnánk: rájuk fér!

Nyitókép: honvedfc.hu

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. december 17. 01:39
Már az is egy szégyen, hogy a Honvéd NB2-es.
Mankel
2023. december 14. 08:21
Legalább kicsit ráfekszenek az utánpótlás nevelésre.
bunko-jobbos
2023. december 14. 08:00
Ez lett, miután eladta Hemingway a Honvédot. Nagy szarkavaró az öreg, de ez kell az üzletben.
lazio154-2
2023. december 14. 07:25
Az Nso szakportál szerint a FIFA. a Bp. Honvéd töbmilliárd ft. os tartozásáról szerzett tudomást. Van játékos, aki már pert nyert, így hozzájutott 170 000 Eu. szerződés szerinti pénzéhez. Gondolom, ez a kiesést követő 4-5 hónap fizetése lehet. Analfabéták köthették ezeket a szerződéseket a játékosokkal. Kimaradt belőle: Amennyiben a csapat kiesik az első osztályból, a játékosok szerződése automatikusan követelés nélkül lejár! Lehet olyan játékos is, akinek még több éves élő szerződése van, és most Ghánában lógatja a lábát, és várja a teló csörgését.Nem tudom ki vesz azért bármit, hogy adóságot vegyen, mi az adófizetők leszünk itt is a befektetők! Pancsó nevelőegyesülete nem mehet a szemétdombra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!