Szoboszlai és a fél térdre ereszkedés ára

2023. augusztus 21. 20:34

Ő tényleg nem tehet arról, hogy nyugaton balhitek, őrült eszmék uralják a sajtót, a politikát, a közgondolkodást.

2023. augusztus 21. 20:34
Chelsea FC v Liverpool FC - Premier League
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

„Szoboszlai védelmében persze el lehet mondani, hogy ha már leszerződött a Liverpoolhoz, akkor el kell fogadnia az ottani szabályokat, s ezek között ott van a fél térdre ereszkedés is. El lehet mondani, hogy a juttatásokkal együtt körülbelül 260 millió forintnak megfelelő havi fizetéshez képest ez a kis gesztus szóra sem érdemes. Azzal is lehet példálózni egy tévéműsorban, hogy a Kádár-rendszerben rendes emberek is beléptek a pártba a karrierépítés érdekében, de közben nem árt emlékeznünk azokra is, akik ezt nem tették, akik nem azt vallották, hogy »van az a pénz«… 

Amikor Orbán Viktor miniszterelnök egy alkalommal kijelentette, hogy nem szimpatizál a térdeplősdivel, akkor a nemzeti válogatottra gondolt, s tökéletesen igaza volt. »A magyar ember a Jóisten és a hazája előtt térdel le, és akkor, amikor megkéri a kedvese kezét. Nem azt várjuk a nemzeti csapatainktól, hogy letérdeljenek, hanem azt, hogy harcoljanak« – mondta a miniszterelnök. És igaza volt a Magyar Labdarúgó-szövetségnek is, amikor emlékeztetett arra, hogy az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályákon és a stadionokban sem, s ezzel az MLSZ is egyetért. 

És óhatatlanul eszünkbe jut Puskás Ferenc, minden idők legnagyobb magyar labdarúgója, akinek az életében még egészen másféle szelek fújdogáltak keleten és nyugaton. A legendás Aranycsapat csatára minden utóda számára magasra tette a mércét. 2004-ben az UEFA az előző fél évszázad legjobb magyar játékosának választotta, s a legszebb gól szerzője minden évben az ő nevét viselő FIFA-díjat kapja. Halála után megérdemelten kapott szobrokat, és nagyon helyénvaló, hogy az ő nevét viseli az egykori Népstadion, valamint a felcsúti labdarúgó-akadémia. Szoboszlai Dominikot szeretjük. Ő tényleg nem tehet arról, hogy nyugaton balhitek, őrült eszmék uralják a sajtót, a politikát, a közgondolkodást. 

Ha a Liverpool mérkőzései előtt egyedül ő maradna állva, biztos, hogy a közönség kifütyülné, és a klub vezetésétől is megkapná a fejmosást. A sajtó leszedné róla a keresztvizet, s előbb-utóbb távoznia kellene. Büszkék vagyunk rá, mert kivételes tehetségének megfelelő szinten játszhat, s a legnépszerűbb sportágban hozhat további dicsőséget a magyar sport számára. Kívánjuk, hogy Puskás Öcsi örökségének méltó folytatója legyen.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: James Gill - Danehouse / Contributor


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. december 25. 18:18
“Nézd a bőrszínüket vagy éppen a nemzetiségüket,és akkor mindent megértesz…” - Liverpoolnál - írja Collins 2. Oké. És mi van akkor, ha mind fehérbőrű árja, és a különböző kisebbségekkel való együttérzésből térdelnek le? És ez nem természetes? Itt nincsenek emberek? Csak Fideszesek?
Zokni
2023. december 25. 18:09
Amit Orbán mondott, az egy kapitális baromság, egyszerűen hülyének nézi az embereket. Mondjuk magából indul ki… És a térdeplés nem politizálás. A többi mind igaz.
genesis-2
2023. augusztus 29. 19:14
Ostoba firkász! Nézz szét a Liverpool játékosok között. Nézd a bőrszínüket vagy éppen a nemzetiségüket,és akkor mindent megértesz. Miről tehet ez a gyerek? Te mit tennél hasonló helyzetben?? Nem csodálkoznék,ha ezek után a válogatott meccseken is letérdelne. Nem értem ezt az egész hisztériát a térdelés körül.
népnemzet
2023. augusztus 22. 20:29
Hát, ha a mi Domink eddig szerecsen lett volna, ezzel a rizsával most biztosan fehér emberként tekinthetnénk fel rá...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!