Családi képre állt össze Sargentini és a magyar balliberális ellenzék

2019. január 9. 18:01

Varga Judit
Facebook

Nem valószínű, hogy így képzelték el a Sargentini-jelentés támogatói azt a „Népfrontot”, amelyről már oly sokat beszéltek.

Tömegek helyett alig 80 ember vett részt a tegnapi ellenzéki demonstráción, melyet Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője tartott Judith Sargentinivel. A jelenlévők szinte mindegyike pártmunkás és/vagy újságíró volt. Nem valószínű, hogy így képzelték el a Sargentini-jelentés támogatói azt a »Népfrontot«, amelyről már oly sokat beszéltek.

Még a vádaskodás is unalmasra sikerült.

A ferdítésektől és valótlanságoktól hemzsegő Sargentini-jelentésből már jól ismert vádaskodáson kívül semmi új nem hangzott el. Ezért is keltett meglepetést, hogy néhány résztvevőnek még az előre megírt beszédek felolvasása is nehézséget okozott. Az unalomba fulladt rendezvény egyetlen üde színfoltja a szervezők által csak sztárvendégnek nevezett Judith Sargentinihez köthető. Magyarország legfőbb kritikusa, a holland balliberális, zöld képviselőasszony azonban nem kívánt nyilatkozni a megjelent sajtónak. Nem csoda, hisz tavaly nyáron többszöri megkeresésem ellenére sem volt hajlandó fogadni engem.

Ne szólj szám, nem fáj fejem.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre