A Tottenham focicsapatát is megtámogatja a brit jegybank

2020. június 15. 17:05

A Tottenham Hotspur csapata 175 millió fontos kedvezményes hitelt kap a brit jegybanktól.

2020. június 15. 17:05
null

A hitelt 0,5 százalékos kamattal kell majd visszafizetni, ebből pótolják majd a szükséges likviditást és forgótőkét, hiszen 200 milliós kiesést jelentett a csapatnak a vírus.

Az úgynevezett CCCF programot (Covid Corporate Financing Facility) március 17-én hozták létre Nagy-Britanniában, hogy a nagy, hitelképes vállalatokat támogassák a koronavírus-járványban.

A Tottenham focicsapat ezáltal lényegében a brit kormányzattól kap segítséget a működéshez.

A csapat azt megígérte, hogy a támogatott hitelből nem játékosokat vásárol majd.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zozz44
2020. június 16. 19:55
Már eddig is jelentős adó befizető a szektor! Magyarországon, ha sportberuházás történik áfa, tartalma 27%, a megépítésén dolgozók munkabérének költségvetésben landoló része kb. 1/3-a a jövedelmének. Az építőanyag ipar és kereskedelem keresztül, pedig az össztársadalmi haszna kiegészül a sport tevékenység egészségmegőrző hasznával is. Hiszen az a legjobb kórházi kezelés, amit igénybe sem kell venni... Tehát ilyen végtelenül ostoba szemléletet hirdetni nem érdemes, mert a gazdáját óhatatlanul kinevetik, még Angliában is.
Akitlosz
2020. június 16. 19:54
Közpénzlopás, akár Magyarországon is történhetne. Az élsportra nem szabadna közpénzeket költeni, sőt adót kellene szedni rá.
Dominium Magna Hungaria
2020. június 16. 10:54
https://www.youtube.com/watch?v=Y7i-DmosWzo Lehet belőle venni majd szivárványos csapatkapitány-karszalagot, rózsaszín kakast, say no to racism meg george floyd mezeket. A kibaszott Leichester City is a szívemhez közel áll, de a rózsaszín idegen mezük kiveri a biztosítékot.
Robur
2020. június 16. 10:53
Mintha Magyarországon történne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!