Pálinkák és forró italok Nyíregyházán

2012. november 13. 11:30

Nyíregyházán a belváros sétálóutcájában a legjobb hazai párlatok és a lélekmelegítő kortyolnivalók mellett hozzájuk illő ételeket is kóstolhatnak.

2012. november 13. 11:30

Pálinkák és forró italok várják csütörtöktől négy napon át Nyíregyházán, a belváros sétálóutcájában az ínyenceket, akik a legjobb hazai párlatok és a lélekmelegítő kortyolnivalók mellett hozzájuk illő ételeket is kóstolhatnak. Máthé Csaba, a helyi sportcsarnok igazgatója, a szervezők egyike hétfőn elmondta, hogy a vasárnapig tartó rendezvényen tíz híres pálinkafőzde képviselteti magát az ország különböző részeiből, és mintegy 100 féle gyümölcspárlatot mutat majd be. Köztük lesznek a hungarikumként emlegetett nemzetközi hírű pálinkák is, például Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három eredetvédett párlata, a szabolcsi almapálinka, a szatmári szilvapálinka és az újfehértói fürtös meggypálinka is.

A Pálinkák és forró italok kavalkádja elnevezésű fesztiválon a tél italának tartott, a hidegben melegítő hatással bíró pálinkák mellett a rendezvényen kóstolásra kínálnak forró italokat is, köztük különféle grogokat és puncsokat. Aki pedig nem kedveli a szeszesitalokat, fogyaszthat különleges teákat, forró csokikat és krémleveseket. Az étvágygerjesztő pálinkákhoz illő ételeket is felszolgálnak, így a pecsenyék ezerféle változatát, különböző ízesítésű kenyérlángosokat, sőt lesz zsíros krumplilángos is, amely egyesek szerint „a legjobban szippantja fel a pálinkát a gyomorban”. Máthé Csaba kitért arra, hogy az idei télen még egy „pálinkásrendezvényt” tartanak Nyíregyházán: december 7-én a hagyományos Luca-napi pálinkaünnepet. Hozzá retro fesztivál is kapcsolódik, amelyen a könnyűzenei élet népszerű előadóművészei szórakoztatják majd az érdeklődőket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!