Olasz lap: Orbán kegyeiért versenyez Meloni és Salvini

2024. augusztus 02. 15:41

Az olasz liberális párt politikusa aggódik Olaszország NATO-n belüli helyzete miatt.

2024. augusztus 02. 15:41
null

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Italia Viva politikusa, Davide Faraone kommentálta Olaszország álláspontját Ukrajnával kapcsolatban – adta hírül az Il Foglio online megjelent cikke.

A politikus szerint az olasz politikai elit kétoldalúan viszonyul Ukrajnához. Példának okáért megemlítette, hogy Matteo Salvini ellenzi a fegyverküldést, mivel meglátása szerint az csak tovább eszkalálhatja a háborút, ennek ellenére minden segélyt megszavaz Ukrajnának.

„Hogyan követelhetnénk fontos és központi szerepet Olaszországnak a NATO-n belül, ha Olaszország nem tartja szilárdan az álláspontját, például akkor, amikor Giorgia Meloni kormányfő nem Ursula von der Leyenre szavaz, vagy ahelyett, hogy minél távolabb maradna,

inkább versenyez Salvinivel, hogy ki barátkozik jobban Orbánnal?”

– tette fel a kérdést Faraone.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. augusztus 03. 10:15
"Hogyan követelhetnénk fontos és központi szerepet Olaszországnak a NATO-n belül, ha Olaszország nem tartja szilárdan az álláspontját, például akkor, amikor Giorgia Meloni kormányfő nem Ursula von der Leyenre szavaz, vagy ahelyett, hogy minél távolabb maradna, inkább versenyez Salvinivel, hogy ki barátkozik jobban Orbánnal?" Igazi libernyák duplagondol érvelés. Úgy lesz Olaszország fontos és központi, ha mindenben engedelmeskedik. Akkor számít, ha mindenre rábólint.
Mich99
2024. augusztus 03. 08:08
Egy lipsi senki egyszerre próbál támadni két olasz kormánypártot...
Pelso j.
2024. augusztus 02. 21:00
Marhaság. Meloni nemet mondott OV-nek, ennyi.
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 02. 18:40
El akarnak szigetelődni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!