Keményen kritizálta a munkáspárti brit miniszterelnök a migrációellenes tüntetéseket

2024. augusztus 05. 08:13

Keir Starmer fenyeget is: a résztvevők a törvény teljes szigorával fognak szembenézni.

2024. augusztus 05. 08:13
Far-right groups in England continue anti-immigrant protests, clash with counter-protesters

Nyitókép: Muhammed Yaylali / ANADOLU / Anadolu via AFP

Nagy-Britannia több városában is bevándorlásellenes tüntetést tartottak az elmúlt napokban, melyek egy része erőszakos zavargássá csapott át, miután Southport városában a múlt héten a 17 éves Axel Muganwa Rudakubana halálra késelt három kisgyermeket egy táncos workshopon. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított Nagy-Britanniában született és az esetet nem terrorcselekményként kezelik. Ennek ellenére a brit bevándorlásellenes csoportok felkapták az ügyet és azt állítják, a tettes radikális iszlamista volt, a hatóságok szerint erre nincs bizonyíték, a 17 éves gyilkos ruandai szülők gyermekeként született.

Ezt is ajánljuk a témában

Az indulatokat a hatóságok tájékoztatása sem csillapította, szombaton több nagyvárosban, így Liverpoolban, Bristolban és Manchesterben is zavargások voltak. A gyilkosság miatt utcára vonuló tömeg boltok és üzletek tucatjait rongálta meg, betörték az üvegeket és néhány üzletből még az értékeket is elvitték. A hivatalos tájékoztatás szerint több rendőr is megsérült a zavargások során. A demonstrációk vasárnapra csúcsosodtak ki, több százan gyűltek össze egy szállodánál az észak-angliai Rotherham városától nem messze, ahol a tüntetők szerint a brit belügyminisztérium menedékkérőket szállásolt el. 

A maszkot hordó demonstrálók téglákkal dobálták meg a kiérkező rendőröket, a szálloda több ablakát betörték és felgyújtottak egy szeméttárolót. Az esetre reagálva Keir Starmer brit miniszterelnök elmondta, teljes mértékben elítéli a szélsőjobboldali erőszakot, amit a hétvégén lehetett látni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ami a hétvégén történt, bűncselekmény, nem egy jogszerű keretek között megtartott tüntetés. Akik az erőszakban részt vettek, a törvény teljes szigorával néznek majd szembe”

– jelezte a munkáspárti miniszterelnök. 

A brit rendőrség szerint szombat este óta 147 embert vettek őrizetbe és az elkövetkező napokban további letartóztatások várhatóak. A rotherhami rendőrség szerint vasárnap tíz kollégájuk sérült meg, mikor próbálták megfékezni a hétszáz fős tüntető tömeget. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 06. 14:10
A zsidók el akarják pusztítani azt a keveset, ami még Európából megmaradt. Mindegy hol élsz, a zsidó feni rád a sachterkését, mert goj vagy, szabad préda. Ezerrel dolgoznak rajta a médiájukkal, lefizetett sameszaikkal és persze a mindenhol jelen lévő hazátlan geci zsidókkal. Harcolni kell ellenük, minden lehetséges módon.
Kristály
2024. augusztus 06. 07:37
A kislányokról szó sem esik. Felháboritó.
Farkaskoma
2024. augusztus 05. 16:07
Arra lennék kíváncsi, ha az illegális migrációs jónak, és fontosnak tartó európai vezetők családját érné erőszak, akkor is ugyanez lenne a véleményük? Ha közvetlenül őket érintené, esetleges a az eddig védett világukat törne darabokra, hogy szembejött a mai valóság, remélem akkor is ilyen ostobán örülnének a jelenlegi helyzetnek? Azok akik még mindig nem fogják fel, mit okoztak, be kellene rakni az általuk nem létezőnek hazudott no go zónák valamelyikébe.
Dr Bubo
2024. augusztus 05. 12:16
Ez az egész a globalista brit politikai elit csődje! Ők a felelősek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!