A féltökű Putyin már meg is halt, csak ki kell várni

2024. október 13. 17:37

Kétlem, hogy a ‘91-es orosz-ukrán határ visszaállítása azon múlik, hogy egyesek bárgyú cikkeket írnak a világ túlsó feléről, amit kettesek lelkesen lefordítanak.

2024. október 13. 17:37
PUTYIN, Vlagyimir
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki hivatal pool/Vjacseszlav Prokofjev

„Mohó érdeklődéssel olvastam a Foreign Affairs nevű kiadványnak Indexen megjelent műfordítását, ahol gondos kezek nyomán új címet is kapott az eredeti. Az »Ez lehet a vég kezdete Vlagyimir Putyin számára« című mű eredetiben még »Putyin rejtett sebezhetősége« volt, ami kevésbé izgalmas. Olyan, mint a bolygó neve: Halál vagy Drágán add az életed. Az Alien meg a Die Hard az együgyű amcsiknak való cím. Ahogyan a cikk is, de megérte lefordítani, mert rendkívül vicces. Szóval Putyin halott, Oroszország összeomlott, csak ki kell várni.

Ezt is ajánljuk a témában

A szerző, Peter Pomerantsev a neve ellenére láthatóan a klasszikus német stílus kései követője. Vagyis egészen addig nem vesz tudomást a valóságról, amíg nem szólnak neki, hogy kéne pár kanna gázolaj a Führer holtestéhez abban a bombatölcséreben, a bunkertől sréjen balra. Kitart amellett, hogy az ukránok kurszki betörése hatalmas siker. Nemcsak katonai értelemben arattak fényes győzelmet, hanem azzal, hogy berúgták az agyaglábakon álló óriás ajtaját, Oroszország idegállapotba került és összeomlott. Lelepleződött Putyin gyengesége, és innentől kezdve megállíthatatlanul zuhannak a szakadékba.

Nos, nem vagyok én ellendrukker, csak kétlem, hogy a ‘91-es orosz-ukrán határ visszaállítása azon múlik, hogy egyesek bárgyú cikkeket írnak a világ túlsó feléről, amit kettesek lelkesen lefordítanak.
A kurszki betörés ugyanis minden volt, csak siker nem. A fanatikusokon kívül az amúgy kék-sárgában focizó elemzők is megírták, hogy semmi nem teljesült az ukrán célokból. Amikről rengeteget találgattak a kezdetén, augusztusban, de a közös metszet a következőkből állt:

1. sikerül elfoglalni az orosz atomerőművet, amit később, a tárgyalások során egy az egyben cserélnek a zaporizzsjai atomerőműre;
2. sikerül tartósan megvetni a lábukat, kiépíteni a védműveket, hogy azokban már a nem elsővonalbeli csapatok idegesítik és foglalják le az orosz felet;
3. elvonnak komolyabb orosz erőket a donyecki frontról, amivel megóvják Vuhledart, nem lesz újra Ugledar a neve.

Bárhogy is nézzük, ez háromból nulla. A kurszki erőmű felett orosz zászló lobog, területvédelmisek helyett a legjobban kiképzett és felszerelt ukrán erők morzsolódnak Kurszkban, az oroszok meg mennek tovább Ugledar bevétele után. Egy, a Twitteren megszólaló ukrán parancsnok szerint nap nap után vetik ki őket az hevenyészett állásaikból, és kénytelenek kilométereket hátrébb vonulni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leonardodicarpaccio
2024. október 13. 19:58
Te még élsz, Áron?? Azt hittem, elvitt a hererák...
Obsitos Technikus
2024. október 13. 19:53
Én nagy pártolója vagyok a 91-es határnak. Az 1891-esnek.
sexykitty-5000110
2024. október 13. 19:53
🍓 ️ ­­É­r­­t­­­é­­­k­­e­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­s­­z­­e­­x­­­i­­­ ­­p­u­n­­­c­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
B_kanya
2024. október 13. 19:50
FeketeFehér 2024. október 13. 18:54 "Ambrózy sem több, mint egy elvtelen orosz fasszopó" FeketeFehér 2024. október 13. 18:20 "Ha jól látom a "Türelem" nick érvelni nem tud, ennek hiányában csak ostobácskán minősítgetni próbál." Olyan kis cuki gerinces vagy, mint egy tengeri uborka... Amikor megszorul, kifossa a belét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!