Zelenszkij ki nem hagyná az EU-csúcsot – megint Orbán elleni akcióra készül?

2024. január 30. 19:13

A találkozó legfontosabb kérdése: jóváhagyják-e az ukránok 50 milliárd eurós támogatását!

2024. január 30. 19:13

Személyesen ugyan nem, de videócsatlakozás által Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is részt vesz az Európai Tanács csütörtöki csúcstalálkozóján – írja az Ukrajinszka Pravda egy névtelenséget kérő, magas rangú uniós tisztviselőre hivatkozva.

A találkozó legfontosabb kérdése az lesz: jóváhagyják-e az ukránok 50 milliárd eurós támogatását! A legutóbbi, decemberi csúcstalálkozón Magyarország akadályozta meg a folyósítást,

a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor úgy fogalmazott, egy feltétellel hajlandóak igent mondani a kérdésben.

A csúcs másik, komolyabb vitát generáló témája a fegyverszállítások ügye lesz, Olaf Scholz német kancellár az előrejelzések szerint több fegyver küldésére kérheti majd a tagállamokat.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elmúlt években Volodimir Zelenszkij több uniós csúcstalálkozón is részt vett, egyik alkalommal konkrétan Orbán Viktort is megszólította beszédében. Ezúttal is valami hasonlóra készül?

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Jonas Roosens/ANP via AFP

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. január 31. 05:17
>>>alexandrosz-2 2024. január 30. 19:38 Majd kizavarjak ismét a vètotlan köpcös gecit, ha elunják a dumáját.<<< Persze persze. Azért ülnek össze rendszeresen. Hogy semmire se jussanak. Most már második hónapja. 🤣🤣🤣🤣
llnnhegyi
2024. január 31. 04:39
A közvetítés ON/OFF kapcsolóval ellátott,minden résztvevő.
Akitlosz
2024. január 31. 02:23
"Zelenszkij ki nem hagyná az EU-csúcsot – megint Orbán elleni akcióra készül?" Már megint az olvasóit kérdezgeti a fogalmatlan. :-( Amiről nem tud, arról ne írjon!
bagira002
2024. január 31. 01:38
Hisztek a mesékben ,hogy Zelenszkij a magyar kisebbség ügyét rendezi , persze papíron . Ki ellenőrzi ? Tudjuk Brüsszel Zelenszkij hazudnak Ha Orbán belemegy az egyezségbe Ukrajnát eu pénzel támogassa akkor Magyarország is a háborúba belépett Brüsszelben hitelét veszíti ujjal mutogatnak rá kiröhögik . Zelenszkij 50 milliárdot emberirtásra kéri háború folytatásra közben pénzt megvámolják ahogyan nyugatról hozzájuk bármi érkezik maguk javára nagy részét ellopják maffia kereskedés működik. Senki se ellenőrzi hogy az 50 milliárd eurót mire hova költik. Zelenszkij mindemhol ott mint a piaci légy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!