Szlovákia fontos üzenetet küldött Magyarországnak – ettől le fog esni az Európai Bizottság álla

2024. szeptember 13. 08:37

Ursula von der Leyenék továbbra sem hajlandók beismerni, hogy veszélyben volt a két ország energiabiztonsága, Szlovákia viszont köszönetet mondott Magyarországnak, amiért megoldotta az olajkrízist.

2024. szeptember 13. 08:37
EU Commission President Leyen - President of the European Parliament Metsola

Nyitókép: AFP/Dursun Aydemir

Az Európai Bizottság továbbra is tagadja, hogy Ukrajna Lukoil-ellenes szankciója veszélyeztette volna Magyarország energiabiztonságát – írja a Politico. Juraj Blanár szlovák külügyminiszter viszont elismerését fejezte ki, amiért a Mol megállapodásai továbbra is garantálják az orosz olaj áramlását, hiszen az orosz-ukrán határon hivatalosan a magyar cég lesz az olaj tulajdonosa, nem a Lukoil.

Ez jó hír a szlovák autósok és az egész gazdaság számára, hálásnak kell lennünk Magyarországnak. Eközben viszont az Európai Bizottság egyáltalán nem segített megoldást találni, azaz nem segítette a szlovákokat és a magyarokat sem

– hangsúlyozta a tárcavezető.

A Bizottság kereskedelmi szóvivője, Olof Gill a kritikákra reagálva csupán megismételte, hogy nem volt veszélyben az energiabiztonság, a Lukoil pedig az egyetlen vállalat, amely szankciókkal szembesül Ukrajnában.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BCMVML
2024. szeptember 13. 21:02
Mi fog leesni??? Az áll az arc része, ezeknek meg olyan nincs, mert már olyan vastag bőr nőtt rá. mint ami a rinocérosz seggén van.
fater0921
2024. szeptember 13. 19:36
Mit ismertek ezek a patkányok már el???????????Ez a rühes szar kurva a lejjebb ribanc azt sem ismeri el ami már megtörtént.
akkor ki
2024. szeptember 13. 12:56 Szerkesztve
Az nem baj, hogy az eju vezetői pocsék emberek, mint ahogy az alkesz szokott fogalmazni, az a baj, hogy nem lesznek soha megnüntetve! Példaként említeném Merkel nagyságát, akinek már lógni kéne a BMW logó alatt, mint Mussolininek a kandelláberen!
EX_Terminator
2024. szeptember 13. 12:23
TI MINDEGY HOGYAN PRÓBÁLJÁTOK JÁTSZANI AZ IDIÓTA JÁTÉKAITOKAT ITT NINCSENEK IDIÓTA JÁTÉKOK ÉS MINDENÉRT HULLÁK VAGYTOK AZON KÍVŰL HOGY ELTAKARODTOK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!